Dujardin Charlotte, GBR, Gio, 133
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
27/07/2021
Dujardin Charlotte, GBR, Gio, 133 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 27/07/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Charlotte Dujardin: “Het is brons, maar voelt als goud”

Dressuur

Charlotte Dujardin reed een zeer overtuigende proef met haar Gio (v.Apache). Ze won met het Britse team brons. Wat op zich heel bijzonder is, aangezien haar paard nog erg onervaren is op dit niveau en het paard van Carl Hester, En Voque, helemaal.

Advertisement

Tweede Spécial

“Ik moest na Cathrine Dufour starten, die 81% had gereden, waardoor ik wist wat ons te doen stond,” vertelt ze. “Ik was echt mega blij met hem, dit was pas zijn tweede Spécial. Pumpkin (koosnaam van Gio) heeft nog zo weinig ervaring op dit niveau. We hadden een kleine fout in de éners en kleine storing naar de piaffe toe, maar ik ben zo trots op hem. Hij heeft de laatste dagen zo hard zijn best gedaan. Hij is pas 10 jaar oud en heeft pas een paar kleine wedstrijden in de benen. Ik had niet meer kunnen vragen aan hem, het is een bronzen medaille geworden maar het voelt als goud.”

Fantastisch team

“Dit jaar was het echt wel lastig met alle geannuleerde wedstrijden. Het was bijna onmogelijk om naar Europa te komen. We hebben drie fantastische ruiters in ons team en onderling is het super gezellig. Charlotte Fry is pas 25 jaar en dit zijn haar eerste Spelen. Ze is ongelofelijk goed en heeft hele sterke proeven laten zien. Carl support ons allemaal en is de beste van ons team.”

Geluk

“De Duitsers, Amerikanen en Denen waren sterk, er was zo veel concurrentie voor de medailles. Wie zou er gaan winnen? Het was best wel spannend en wij hadden het geluk om brons te winnen.”

Lees hier het uitgebreide liveblog over de Grand Prix Special terug.

Bron: De Hoefslag

Foto: Dirk Caremans Hippofoto.be