Dujardin Charlotte, GBR, Gio, 133
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
25/07/2021
Dujardin Charlotte, GBR, Gio, 133 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 25/07/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Charlotte Dujardin: “Ik was vol emotie op de laatste lijn”

Dressuur

In de laatste groep in de Grand Prix op de Olympische Spelen kwam Charlotte Dujardin aan de start met haar nog vrij jonge paard Gio. Ze reed een fantastische proef die goed was voor 80,96%. Onze verslaggever ter plaatste, Robert Hüsken, sprak haar na afloop van de proef.

Advertisement

Groen en onervaren

“Ik was zo blij met de proef. Gio is nog zo groen en onervaren. Dit was pas onze zesde of zevende Grand Prix. Ik wist niet wat ik hier kon verwachten. Ook onder dat kunstlicht. Hagen was de grootste wedstrijd tot nu toe. Hij ging naar binnen en deed zo ongelofelijk goed zijn best. Hij gaf alles, eigenlijk meer dan hij op dit moment kan. In de laatste lijn was ik zo emotioneel. Dit was een rit die alles had en dat deed hij voor mij”, vertelt Charlotte gepassioneerd. “Hij was vol vertrouwen op mij in deze omgeving. Ik hou echt zoveel van hem. Hij is super schattig en gaat echt voor me door het vuur.”

Amerika gekocht

“Hij is wel kleiner, maar daar merk ik weinig van, want het is echt een powerhouse. Ik was lesgeven in Amerika en toen zag ik hem daar. Hij kwam binnen en ik vroeg direct of ik hem even mocht rijden. Het meisje waar hij van was, had hem in Nederland gekocht. Ik vloog hem naar huis en toen hij uit de vrachtwagen kwam vroeg Carl of ik een pony gekocht had. Ik zei dat hij maar af moest wachten en nu zijn we hier!”

Trotse eigenaar

Charlotte is tevens eigenaar van En Vogue, waar Carl Hester mee aan de start kwam en zich ook geplaatst heeft voor de Kür op woensdag. “Ik kocht hem toen hij drie jaar was. Hij kon niet eens gevangen worden in de stal. Met zadelmak maken was hij ook echt wild en ik heb veel met hem meegemaakt. Maar het gevoel dat hij je geeft met rijden is fantastisch. Ik heb hem tot de Grand Prix getraind, toen Carl me vorig jaar vroeg of hij hem mocht rijden. Hij heeft hem toen overgenomen. Ik was echt zo enorm trots en emotioneel gisteren hoe hij het samen met Carl deed. Als hij je vertrouwt doet hij alles voor je.”

Bron: De Hoefslag

Foto: Dirk Caremans Hippofoto.be