Afbeelding

#Tokio | Dagboek Dinja (3): “Edward, voel je je niet ziekjes?”

Algemeen

“En dan is het ineens de dag van de Grand Prix! Van de openingsceremonie heb ik eerlijk gezegd eigenlijk niets meegekregen. Janneke Boonzaaijer is geweest. We hebben geen televisie. Dus geen beeld meegekregen…Vanochtend zei ik voor de grap tegen Edward, voel je je niet een beetje ziekjes soms? Ik rijd wel hoor! En toen hebben we hartelijk gelachen.”

Advertisement

Mee rijden

“Edward reed heel knap. Op de tribune zit je echt mee te rijden met elke oefening. Er was aan het begin geen live-scoring. Dat bleek een netwerk-fout; later kwam dat in orde. Edward en Total US hadden nu nog kleine hakkeltjes en dan al zo’n score, zij gaan een grote toekomst tegemoet! Toen Hans Peter….Weer knap gereden! We zijn allemaal super blij met deze eerste dressuurdag! Hans Peter is dan wel niet rechtstreeks geplaatst voor de finale, maar met zijn score komt dat wel goed.”

Haute Couture in vorm

“Ik heb vandaag zelf heerlijk getraind rond 17.00 uur. Haute Couture is zo goed in vorm!!! Kijken is geweldig, maar wat had ik graag zelf die ring in gereden. Er is ons allemaal het nodige aan verdriet en ellende gebeurd. We hebben het daar niet meer over. Het hoort bij het leven en we begrijpen het van elkaar. Wat we nu hopen, is dat er voorlopig een einde is gekomen aan deze ellende-periode.”

Blijf topsporter

“Morgen, zondag, krijgt Haute Couture een dagje rust. Zij heeft zo haar best gedaan! Althans -afkloppen voor Marlies- als er niets met haar of Go Legend gebeurt. Geniet er maar van dat je in Tokio bent, zegt iedereen tegen mij. Het is top dat ik net zoveel aandacht krijg van de veterinair en bondscoach als de rest, geweldig, maar je bent en blijft topsporter en dat betekent dat je die ring in wilt. Mijn tijd komt, dat beloof ik! En nu eerst slapen!”

Bron: De Hoefslag

Foto: Dinja van Liere