Werth Isabell, GER, Bella Rose 2, 140
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
25/07/2021
Werth Isabell, GER, Bella Rose 2, 140 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 25/07/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Isabell Werth: “Ik ben blij met de concurrentie, want dan kun je top presteren”

Dressuur

Isabell Werth zette vandaag de tweede score neer in de einduitslag van de Grand Prix. Met haar piaffe-machine Bella Rose (17) noteerde ze 82,5%. Onze verslaggever ter plaatse, Robert Hüsken, sprak haar na afloop van haar proef.

Advertisement

Blij met vorm

“Ik ben heel blij met hoe Bella liep. Ze was heel geconcentreerd en gefocust. Ik kon risico nemen, maar het laatste risico heb ik niet genomen, want dat hoefde ook nog niet. Ik wilde haar op de beste manier voorstellen en dat pakte goed uit. Ik ben enorm blij met haar vorm. Ik vind het ook heel fijn dat er concurrentie is, want dat drijft je tot top prestaties”, vertelt Isabell gedreven.

Fris

“In de eerste pirouette had ik een foutje, maar de piaffe en passage waren perfect en echte hoogtepunten, net als de drafverruimingen. Ik ben echt super tevreden over haar! Ze voelt goed aan en is fris. De atmosfeer is ook goed. Ik ben heel dankbaar dat we hier zijn en dat De Spelen nog door gaan. Daar werk je toch jaren naar toe. Nu zijn we er. We staan er goed voor met het Duitse team, maar de Denen, Engelsen, Amerikanen en Nederlanders zijn ook heel sterk. Het zal nog spannend worden dinsdag!”

Bron: De Hoefslag

Foto: Dirk Caremans Hippofoto.be