Van Baalen Marlies, NED, Go Legend, 153
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
25/07/2021
Van Baalen Marlies, NED, Go Legend, 153 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 25/07/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Marlies van Baalen: “Niet zoals ik gehoopt had”

Dressuur

Marlies van Baalen kwam als laatste starter voor Nederland aan de start in de Grand Prix op de Olympische Spelen in Tokio. Het beeld was heel mooi, maar de proef verliep helaas niet vlekkeloos. Zo viel Go Legend een keer stil voor een piaffe en ontstond er een fout in de serie om de pas. Onze verslaggever ter plaatse, Robert Hüsken, sprak haar na afloop van de proef.

Advertisement

Niet super blij

“Helaas ging de proef niet zoals ik gehoopt had. Ik was ook niet super blij toen ik afgroette. Er zaten zeker hele mooie dingen in de proef, maar we hadden ook fouten. Het gevoel was goed, maar een fout is een fout. In de eerste piaffe hadden we een communicatie storing. Go Legend is daar juist heel goed in. Dat hij even stilviel overviel me echt. Gelukkig kon ik het wel weer van me afzetten. De fout in de serie voelde ik niet aankomen. De galop voelde juist heel goed en mooi scherp.”

Hele strenge regels

Over de afgelopen week, in aanloop naar de wedstrijd, vertelt ze: “De regels zijn echt super streng, ook in het Olympische dorp. We hebben wel een goed ritme kunnen vinden. We hebben heel veel tijd met de paarden doorgebracht en we konden veel sporten. Voor de paarden was alles echt perfect geregeld. Van te voren had ik gedacht dat we meer last van de hitte zouden hebben, maar dat valt mee. Ik ben wel blij dat de wedstrijden in de avond zijn.”

Analyseren

“Ik ga nu mijn proef terugkijken op video en analyseren waar het mis ging. De goede stukken en het losrijden neem ik mee naar dinsdag. dan ga ik nog een keer mijn best doen!”

Bekijk hier de liveblog bij De Hoefslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: Dirk Caremans Hippofoto.be