Kim Schmid & Glamour Boy
Kim Schmid & Glamour Boy Kathleen van Winden

Subtop | Kim Schmid: “Het was geen makkelijke weg”

Dressuur

Kim Schmid reed afgelopen zondag haar Glamour Boy (v. Charmeur) naar de overwinning in het ZZ-Zwaar tijdens de subtop wedstrijd in Nispen. De proef werd beloond met 67,64%.

Advertisement

Debuut

“Het was zijn eerste keer in het ZZ-Zwaar, ik had dus nog niet zoveel vergelijkingsmateriaal”, steekt de amazone van wal. “Hij heeft drie keer in het ZZ-licht meegelopen en dat ging zo goed dat ik het wel wilde proberen. Voor de eerste keer was ik tevreden, er waren nog best wat onderdelen die beter kunnen maar hij deed goed zijn best. Het drafgedeelte was heel mooi en daar kregen we veel achten voor. de eerste pirouette mislukte helemaal maar voor nu ben ik zeker tevreden. Het was best een moeilijk paard en nu begint het er een beetje op te lijken.”

Niet zo simpel

“Glamour Boy is heel scherp en een beetje een draakje. Sinds een halfjaar gaat het pas een beetje vallen en kan ik er wat mee. In het begin kon ik er moeilijk aankomen, het was een blijf van mijn lijf paard en nu gaat hij het steeds leuker vinden,” vertelt Kim. “We kochten hem toen hij vijf jaar oud was en net zadelmak. Hij kon nog niks en achteraf hoorde we ook wel dat hij niet zo simpel was. Gelukkig heeft mijn partner Daniël nog even op hem gereden want het was geen makkelijke weg.”

Verkoop

Kim en haar partner Daniël verkopen veel paarden maar Glamour Boy was in het begin niet te verkopen. “Uiteindelijk zou het gaan lukken maar het duurde iets langer dan gepland. Hij heeft drie goede gangen met een hele mooie manier van draven maar hij moet daarin nog wat meer de rust vinden. Dat lukt nu steeds beter. Hij is nu tien jaar oud en heeft pas vier wedstrijden in de benen. Het is de bedoeling om hem vaker mee te nemen maar ik vond dat wanneer hij er thuis niet klaar voor was, het ook niet goed was om te gaan starten.”

Subtop

Ze vervolgt “Hij kan alles heel goed en de zijgangen en het uitstrekken zijn wel hoogtepunten. Hij kan alleen soms heel heet worden en dat gaat dan ten koste van de galop. De piaffe zit er nog niet op, daar wacht ik nog even mee. Hij mag eerst ervaring op doen in het ZZ-Zwaar en dan kijken we weer verder. Het was voor mij al even geleden dat ik op wedstrijd ging. Onze dochter is nu twee jaar en nadat ik met Theodoor ben gestopt had ik nog één paard op het hoogste niveau. Die is recent verkocht en ik vind het zelf wel leuk om subtop te blijven rijden. In principe zijn alle paarden bij ons voor de verkoop behalve Theo. Glamour Boy mag nog wel even blijven, ik ben benieuwd wat er nog meer in zit. Met een gezin, een baan is het druk genoeg. Thuis rij ik meestal vier paarden per dag en dat vind ik een leuke combinatie.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Kathleen van Winden