Xanelle Janssen en Boyd EM
Xanelle Janssen en Boyd EM

Subtop | Xanelle Janssen: “Veel geleerd in Tolbert”

Dressuur

Xanelle Janssen wist op de drukbezochte wedstrijd in Tolbert twee eerste prijzen te winnen in het ZZ-Zwaar. Ze reed haar Boyd EM (v.Johnson) naar 65,64% en 66,57%. 

Advertisement

Op safe

De amazone vertelt “Voor het mooie was het net te netjes en een beetje op safe. Ik was wel blij dat hij op de hulpen bleef wachten. Bart, zijn roepnaam, denkt altijd dat hij de proeven weet. Hij begint dan zomaar te appuyeren als we een serie moeten rijden. Dan hebben we een soort zigzag wissel. Ik was blij dat hij dat nu niet deed en goed bij de les bleef.” 

Constantere aanleuning

De combinatie kreeg achten en zevens voor het binnenkomen en halthouden. “We reden heel mooi recht en constant op de middenlijn. De drafappuyementen en de pirouettes waren heel mooi op het achterbeen. De jury had ik al weleens eerder gehad en toen reed ik op stang&trens. Nu reed ik hem alleen op trens en de aanleuning was veel constanter. Het zag er rustiger uit en de jury zag dat ook. Ze vonden ons een mooie combinatie en schreven dat ik hem sympathiek voorstelde,” vertelt Xanelle.

Leergierig

De amazone kocht de ruin vorig jaar over van de nu oud-eigenaar. “Ik heb hem nu twee jaar onder het zadel. Het eerste jaar had ik hem in training als leerpaard. Het ging steeds beter en we kwamen steeds hoger. Hij is nu van mij en hij verbeterd nog steeds. Bart is een super meewerkend paard maar hij heeft snel last van spanning. Hij is heel leergierig en als hij iets nieuws heeft geleerd dan wilt hij dat maar al te graag doen.”

Lichte Tour

“We zijn Prix St. Georges startgerechtigd maar ik vond hem er nog niet klaar voor. ik heb mijn slipjas al gedragen bij de Young Riders met hem en dat voelde erg fijn,” lacht ze. “Samen met de lessen van Astrid Langenberg train ik hem verder door naar de Lichte Tour. Vorig jaar zat ik bij het KNHS Talentenplan en heb ik trainingen mogen volgen bij Yessin Rahmouni. Daar heb ik ook veel van geleerd,” besluit ze ambitieus. 

De amazone is overall kampioen geworden in het ZZ-Zwaar tijdens de Subtop Dressuur Meerdaagste in Tolbert. In de kür op zaterdagavond werden ze vijfde. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Inge Meyer Fotografie