Carlijn Huberts - Watoeshi
NK Dressuur 2020
© DigiShots
Carlijn Huberts - Watoeshi NK Dressuur 2020 © DigiShots DigiShots

Subtop | Carlijn Huberts: “Watoeshi is een Grand Prix-familiepaard”

Dressuur

Carlijn Huberts won in Waverveen de Grand Prix met Watoeshi (v. Rousseau). De proef werd beloond met 69,02%.

Advertisement

Senioren

“Dit jaar heb ik voornamelijk U25 gereden met Toesh. Dat ging best wel goed maar ik rij ook al vijf jaar U25 met hem. Het lijkt me leuk om meer bij de Senioren te rijden, misschien ook wel internationaal. Ik heb de Grand Prix-proef wel vaker gereden en vorig jaar ook op het NK Dressuur maar het is in totaal op twee handen te tellen. Nu was het zeker weer een jaar geleden,” vertelt Carlijn.

Achten

Ze vervolgt “De proef ging super goed. Deze proef ligt ons nog net iets beter dan de U25-proef. Het is iets moeilijker en dat past Toesh wel. De appuyementen in draf en galop doet hij super en in de piaffe moeten we wat meer passen maken. Er zaten nog wel wat kleine dingetjes in de proef maar ik was echt tevreden. Voor de piaffe en passage kregen we 7,5’en en 8’en. De jury schreef dat het een erg mooie proef was.”

Samen starten

Watoeshi wordt inmiddels ook uitgebracht door het jongere zusje van Carlijn, Evelien Huberts. “Mijn zusje wilt ook heel graag op Zware Tour-niveau rijden. Haar Young Riders-paard is al 23 jaar en het is voor haar superleuk om op Toeshi ervaring op te doen. Je komt niet zomaar aan zo’n paard. Ik rij zelf ook nog op de KWPN-hengst Cupido (v.Daddy Cool). Ik ben met hem twee keer in de Intermediaire II gestart en we zijn aan het trainen voor de U25. Het is leuk om het samen met mijn zusje te doen en ik heb een nieuwe uitdaging met Cupido,” vertelt ze enthousiast. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots