Judith Menting & Figurante van de Stokhorst
Judith Menting & Figurante van de Stokhorst Iris van Meijl

Subtop | Judith Menting: “We waren er klaar voor”

Dressuur

Judith Menting wist de eerste en vierde prijs op te strijken met Figurante van de Stokhorst (v.Special D). De combinatie kwam uit in het ZZ-Zwaar en de proeven werden beloond met 66,14% en 65,71%. 

Advertisement

Tevreden gevoel

Het was pas de tweede start voor de combinatie in het ZZ-Zwaar. “Ik had me de week ervoor ook opgegeven en nu heel bewust weer. Het was een jaar geleden dat ik de ring in was geweest en dan moet ik er toch weer even doorheen. De eerste keer waren de zenuwen nog wel goed aanwezig, maar nu kon ik het wel redelijk afvloeien. Ik kwam met heel tevreden gevoel de ring uit. De foutjes moeten er nog wel uit, maar dat is nog een stukje spanning wat ik nog niet los kan laten in de ring.” 

Correcte proeven

“We hebben er een tijdje uitgelegen omdat het zadel niet goed lag en in de winter waren er geen concoursen. We waren er nu wel echt klaar voor om weer te gaan. In de training waren de halve pirouettes nog wel moeilijk maar in de proef lukte ze goed. Ze doet de zijgangen heel mooi en het waren hele correcte proeven. Het mocht nog wel iets gedurfder. Het is een paard die heel gevoelig is maar wel heel veel lossigheid heeft en techniek in de benen,” vertelt de amazone. 

Ziek

Judith heeft de merrie zelf gefokt en opgeleid naar dit niveau. “Ze is bij ons geboren en ze liep als veulen mee op de Nationale Veulenkeuring. Daarna mocht ze naar de Nationale Merriekeuring. Als tweejarige is ze nog heel erg ziek geweest. We hadden de dierenarts al gebeld dat het niet meer goed kwam. Ze had een chronische dikke darm ontsteking, we konden haar er eigenlijk niet meer bovenop krijgen maar het is gelukkig gelukt, dankzij Jan Nas. Hij gunde haar een laatste kans en als hij dat destijds niet had gedaan, dan had ze het niet overleefd. Daar zijn we hem ontzettend dankbaar voor. Jan Nas is inmiddels niet meer onder ons, maar zo was Jan, hij gaf je paard nog een kans waar een ander het al opgegeven zou hebben.”

Lichte Tour

“We zijn in de L1 begonnen en ze was vanaf het begin al opvallend op de wedstrijden. Ik durfde er alleen nog niet zo aan te rijden, dat heb ik wel moeten leren. We trainen bij Marcel Sterrenburg en samen oefenen we rustig door naar de Lichte Tour. Als het erop gaat lijken en we hebben de punten dan wil ik de overstap wel maken,” vertelt ze enthousiast.  

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Iris van Meijl