Franka van den Tillaart en San Marino TK
Franka van den Tillaart en San Marino TK Marly Verbakel

Subtop | Franka van den Tillaart: “Er komt wel echt wat binnen”

Dressuur

Franka van den Tillaart schreef met haar zelf gefokte en opgeleide hengst San Marino TK (v.Spielberg) het ZZ-Zwaar op haar naam in Neerijnen. De proef werd beloond met 69%. 

Advertisement

Goede proef

De amazone vertelt enthousiast “Het was zeker een goede proef. Er zaten nog wel wat slordigheidsfoutjes in die er nog uit moeten. Vorig jaar zijn we voor het eerst ZZ-Zwaar gestart, toevallig ook in Neerijnen. Ook die proef wonnen we maar toen me 64,5%. Daarna kwam Corona en in die periode heb ik heel veel gewerkt. Half mei konden we weer op wedstrijd maar ik heb ook nog wat jonge paarden staan. Die wilde ik eerst starten en nu was het tijd voor San Marino TK.”

Bergopwaarts

“Hij doet het heel erg goed en wat we thuis trainen komt er nu op wedstrijd goed uit. Hij heeft drie hele goede basisgangen en zijn galop is heel opvallend. San Marino TK gaat altijd bergopwaarts en hij heeft geen moeite met de verzameling. De wissels zijn goed en ook die gaan steeds meer naar boven. Hij is heel erg los in zijn lijf en het is een hengst met een mooie kap erop, er komt wel wat binnen,” lacht Franka. 

Zelf gefokt

Familie van den Tillaart runde vroeger een hengstenhouderij. Inmiddels beoefenen ze die tak niet meer uit maar jaarlijks worden er nog wel enkele veulens geboren. “San Marino TK hebben we zelf gefokt en zijn moeder ook. Alle paarden die we op dit moment nog hebben zijn uit eigen fok. Ik ben hem gaan rijden toen hij zadelmak was en we zijn in het L2 begonnen. Hij heeft zich mooi opgewerkt en zo rijden we mooi door naar boven.”

Dagje uit

“Eens in de een a twee maanden ga ik lessen bij Sandy van Boxmeer. Daar trainen we sinds twee jaar en dat bevalt heel goed. Ze weet altijd precies de puntjes aan te stippen die nog beter kunnen,” vertelt Franka. “We gaan lekker zo doorrijden en ervan genieten hoe het gaat. Het is voor ons altijd echt een dagje uit om op wedstrijd te gaan. Ik ga altijd samen met mijn ouders en mijn oudste zoontje was er ook bij, echt genieten. Na de proef drinken we gezellig nog wat en Neerijnen is een mooie locatie. Ik hoop nog vaak op wedstrijd te kunnen en telkens een stapje hoger te gaan.” 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Marly Verbakel