Foto: Laura Dijkslag
Foto: Laura Dijkslag Laura Dijkslag

Kristel van Duren-Bodewes: “Farfelu was voor mij heel speciaal”

Dressuur

Kristel van Duren-Bodewes kwam succesvol uit in de Lichte Tour met de door haar zelf opgeleide Farfelu D.E.S. (v. Uphill). De merrie is verkocht naar China en gaat haar carrière daar vervolgen als leerpaard.

Advertisement

Lichte Tour

De amazone kocht de zwarte merrie acht jaar geleden toen ze 3,5 jaar oud was. “Ze heeft heel veel voor mij betekend. Toen ze kwam had ze alleen een IBOP gelopen zodat ze elite werd. Vanuit daar ben ik haar gaan opleiden omdat ik dat het allerleukst vind. Omdat je zo lang samen traint is het afscheid wel moeilijk,” vertelt ze. “Onder begeleiding van Joyce van Rooijen-Heuitink zijn we van de L naar de Intermediaire I gegroeid.”

Keuze maken

“We moesten een keuze maken, Farfelu is nu elf jaar. Ik vond het niet eerlijk om te verwachten dat ze ook op korte termijn Grand Prix zou lopen. Ik heb zelf al drie paarden naar de Grand Prix gereden en ik ken het traject. Zelf ben ik niet zo van het fokken met alle risico’s van dien en we hebben te weinig land. We hebben de keuze gemaakt om haar te verkopen. De Gerdinehoeve heeft de verkoop geregeld en zij regelen ook de quarantaine. Zelf ga ik weer op zoek naar een nieuw jong paard, ik vind het opleiden heel erg leuk,” vertelt Kristel. 

Prinses

“Farfelu was echt een hele lieve mensgerichte merrie. Ze was een echte prinses en wilde ook graag aandacht van de persoon waar ze gek op was. Ik heb in mijn leven nog nooit zo’n mooi paard gehad, voor mij was ze echt heel speciaal. Er kon een kind op haar wegrijden, zo betrouwbaar is ze. Ik kreeg niks cadeau maar ik kon wel altijd overal met haar starten. Ze heeft drie super goede gangen en een heel prettig karakter. Ik hoop dat ze in China veel plezier met haar gaan beleven,” vertelt van ze. 

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan) 

Foto: Laura Dijkslag