Floor Vos & Indiana-Linda DFV
Floor Vos & Indiana-Linda DFV Foto: Rick Eibergen

Subtop | Floor Vos: “Winnen op je Zware Tour-debuut is super gaaf!”

Dressuur

Floor Vos maakte met haar zelf opgeleide vosmerrie Indiana Linda DFV (v. Charmeur) haar Intermediaire II debuut in Heiloo. De proef werd beloond met 66.029% en de eerste prijs. 

Advertisement

Droom

Enthousiast vertelt Floor “Vanaf kleins af aan droom ik hier al van. Het heeft behoorlijk wat bloed, zweet en tranen gekost om hier te komen. Ik ben met meerdere paarden bij deze stap geweest maar door meerdere redenen ging het niet door. We hebben grote tegenslagen gehad door de jaren heen maar dat ik hier nu ben is super gaaf.”

Zelf opgeleid

“Ik heb Indiana-Linda DFV samen in eigendom met haar fokker. Ze is als vierjarige bij mij op stal gekomen en ik heb haar alles zelf aangeleerd. Ik denk dat ik 10-15 lessen met haar gevolgd heb in onze carrière. Dat het nu allemaal lukt is super gaaf. De overstap van de Lichte Tour naar de Zware Tour is best wel groot. De eners, piaffe en passage komen erbij. Ik had de laatste maanden wel steeds meer het idee dat we er bijna waren maar wanneer maak je dan de stap?”

NK Dressuur

Twee weken geleden werd de combinatie knap vijfde op het NK Dressuur in de Lichte Tour. “Daarna heeft ze een week heel relaxed basiswerk gedaan en deze week heb ik haar wat meer opgepakt. Afgelopen dinsdag heb ik de proef doorgereden met mijn moeder en dat ging zo fijn dat ik het op concours wilde proberen. Ik ging op zoek naar een wedstrijd in de buurt maar die was al vol. Daarom zijn we naar Heiloo gegaan, ik wilde graag weten waar ik sta. Het was drie uur enkele rit maar het pakte super uit, zonder heel veel voorbereiding,” vertelt ze.

Hoge cijfers

Ze vervolgt “Er zijn nog genoeg dingen die verbeterd kunnen worden. Ik vind het zelf een fijne proef om te rijden. Het drafgedeelte was super goed met een 8 voor de zigzag en die telt dubbel. De passage was ook al heel goed, daar kregen we een 7,5 voor. de eerste piaffe was goed, de tweede was iets minder mooi. Op de stap scoort ze heel goed en de pirouettes kan ze ook al best wel klein. Voor de serie om de twee kregen we een 7,5, de eners gingen nog niet helemaal zoals we kunnen. De piaffe en de eners waren de enige foutjes, voor de rest liep ze de proef best wel makkelijk door.”

Grand Prix

De juryleden schreven ‘goed paard, mag nog wat meer bevestigd worden en paard met veel mogelijkheden’. “Dat vond ik erg leuk om te lezen. In oktober gaan we internationaal starten in Exloo in de Lichte Tour. Daarna wil ik nog een paar keer in de Intermediaire II gaan starten. Ik denk dat we dit jaar nog niet de overstap maken naar de Grand Prix. Ze is pas acht jaar oud en ze krijgt echt de tijd hiervoor. Als het volgend jaar lukt zou dat al hartstikke mooi zijn!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Rick Eibergen