Jori Klein & Hertogin
Jori Klein & Hertogin Wilma Frentz

Subtop | Jori Klein: “Super tevreden over ons debuut”

Dressuur

Jori Klein wist haar Hertogin (v. Diëgo) tweemaal naar de overwinning te rijden tijdens haar Subtop debuut in Nunspeet. De proeven in het ZZ-Zwaar werden beloond met 63,714% en 66%.

Advertisement

Eerste keer

“Ik ging er een beetje blanco in, het was pas de eerste keer”, vertelt de amazone. “Ik ben één keer eerder met een paard gestart in het ZZ-Zwaar maar verder heb ik in die klasse nog geen ervaring. Door de Corona hadden we weinig wedstrijdritme en toen het weer open ging wilde ik gelijk maar gaan. Thuis ging het heel erg goed en ik was blij met de proeven. In de proeven word ik zelf vaak wat passiever met rijden maar dat ging nu ook lekker.”

Lichte Tour

Ze vervolgt “Helaas hadden we wel last van juryverschil, maar liefst 7%. Het is nog een beetje aftasten hoe bevestigd het allemaal moet zijn. Ik zie wel veel Subtop proeven door mijn vriend Nicky (Snijder, red.) maar hij rijdt vaak Lichte Tour. Zodra we daar de punten voor hebben zou ik dat ook graag willen rijden.”

Gebruiksaanwijzing

“We hebben Hertogin gekocht toen ze vijf jaar oud was. Ze was nog niet zadelmak en haar opleiding is best wel vlot gegaan. Tussendoor heeft ze nog enkele ongelukken gehad, ze is heel erg lief maar heeft wel een gebruiksaanwijzing.Ik weet nu hoe ik met haar om moet gaan maar ze is wel een geval apart. Daardoor durf ik haar ook nooit te verkopen en blijft ze voor altijd bij ons. Met rijden heeft ze helemaal geen gekke dingen en is ze vooral werkwillig. Je ziet welees dat merries uitblazen en dan traag worden maar dat heeft zij helemaal niet”, vertelt Jori. 

Expressieve draf

De jury schreef dat ze de combinatie een heel leuk stel vond. “We hadden allebei goed ons koppie erbij en de wissels waren ook goed op de hulp. Ze heeft een hele expressieve draf, daar kreeg ze enkele jaren geleden nog een 8 voor op de IBOP. Ze heeft daarin een heel actief achterbeen. De galop moet nog iets beter maar daarin kan ze gruwelijk sluiten en heeft ze mega veel aanleg voor de pirouettes. In de proef gaat ze bijna teveel zitten maar dat kon ik nu goed doseren”, besluit ze enthousiast. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Wilma Frentz