Afbeelding
Foto4U

Subtop | Axelle Berende: “Blij met het jurycommentaar”

Algemeen

Axelle Berende wist met In-Connection’s Hiolito (v. Uphill) twee proeven op haar naam te schrijven tijdens de Subtop wedstrijd in Beesd. Ze won een ZZ-Zwaar proef met 66,857% en een Young Riders-proef met 64,412%.  

Advertisement

Young Riders

De 20-jarige amazone vertelt “Ik was best wel tevreden over de proeven. Zelf heb ik er twaalf weken uit gelegen nadat ik een ongeluk had gehad met een paard. Daarna zijn we één keer Young Riders gestart. Ik mocht er op woensdag weer op en zaterdag gingen we op wedstrijd. Dat was een best wel onvoorbereide actie dus we zijn daarna een tijdje thuis gaan trainen. Ik kon nu merken dat de pirouettes en de series heel erg verbeterd waren.”

Draftour

“De galop is zijn beste gang en ook zijn draf begint hij nu steeds meer te ontwikkelen. Op wedstrijd is dat nog wel wat lastiger om vast te houden. De draftour is altijd heel netjes en correct. We krijgen nooit lager dan een 7 voor de appuyementen en de schouderbinnenwaarts. Die punten wil ik nog meer omhoog krijgen als hij de draf nog meer ontwikkeld heeft”, vertelt ze enthousiast. 

Eerste eigen paard

Op alle vier de protocollen stond ‘super vriendelijk beeld, vriendelijk gereden en fijn om naar te kijken’. “Daar was ik echt mega blij mee”, vertelt Axelle. “Hiolito is mijn eerste eigen paard. Ik heb hem zelf aangeschaft na de pony’s en ik ben super blij met hem. Het is een heel fijn paard om te rijden. We trainen bij Theo Hanzon en Carolien Reverdink. Die combinatie werkt voor mij super fijn samen. Zonder dat ze het van elkaar weten sluiten ze heel erg op elkaar aan.”

Ambitie

“De ambitie is om de scores nog verder omhoog te krijgen. Stapje voor stapje gaat het steeds beter. Hiolito is een heel eerlijk paard en hij gaat altijd voor me door het vuur. Hij kan wel eigenwijs zijn als hij iets moeilijk vind”, lacht ze. “Ik denk dat we zeker nog niet aan het einde van onze carrière zitten. De ultieme droom is een winstpunt in de Grand Prix en daar blijven we ons best voor doen!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan. 

Foto: Foto4U