Laura Ravelli en Dicaro
Laura Ravelli en Dicaro

Subtop | Laura Ravelli: “Gekke start”

Dressuur

Laura Ravelli reed de Obelisk-zoon Dicaro naar de overwinning in de Intermediaire I in Blaricum. De proef werd beloond met 64,485%.

Advertisement

Vriendelijk beeld

“Het was een beetje een gekke start voor ons. We moesten bijna drie kwartier eerder starten dan gepland. Gelukkig was hij heel relaxed, dat komt denk ik omdat ik hem de laatste tijd wat vaker heb meegenomen op concours. Na afloop van de proef heb ik nog met de jury gesproken en hij vond het een heel vriendelijk beeld om naar te kijken. Ik heb ook fijn kunnen rijden, de laatste tijd heb ik doorgetraind op een aantal onderdelen en daarin is hij nu veel meer steady dan voorheen”, vertelt ze enthousiast. 

Galop

Ze vervolgt “We hebben veel aan de galop gewerkt. Hij dacht weleens dat hij de overhand kon nemen. Nu is hij veel sterker in zijn achterhand waardoor hij makkelijker door de baan gaat en beter gaat zitten in de pirouettes. Normaal gesproken zijn de hoogtepunten in de draf maar deze keer waren de galop onderdelen het beste. De wissels en pirouettes gingen goed en de uitstrekte draf is echt zijn ding. We reden een foutloze proef en dat met tien minuten losrijden. We maken vaak nog wel een foutje maar deze keer bleef hij er echt goed aan trekken.”

Overstap

Dit was de vierde Intermediaire I wedstrijd voor de combinatie na de zwangerschap van de amazone. “Thuis zijn we aan het doortrainen voor de Intermediaire II maar ik vind de eners zelf best wel moeilijk. Meestal blijf ik op zeven wissels hangen. Hij heeft wel echt aanleg voor de piaffe en passage. We moeten nog wat meer ritme krijgen op concours en dan zullen we langzaam de overstap gaan maken. Ik vind het zelf best wel spannend en we nemen de tijd om ons erop voor te bereiden.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Laura Ravelli