Fleur Prinsen en Fame
Fleur Prinsen en Fame Eva Peereboom photography

Subtop | Fleur Prinsen: “Ik wilde hem verrassen”

Dressuur

Fleur Prinsen schreef beide ZZ-Zwaar proeven op haar naam tijdens de eerste dag van de Subtop meerdaagse in Houten. Ze zat in het zadel van de San Amour-nakomeling Fame en reed hem naar 67,64% en 67,93%.

Advertisement

Debuut

“Ik was wel tevreden. Er zaten nog wel wat kleine dingetjes in de proeven maar voor de eerste keer mag ik zeker niet klagen”, vertelt ze enthousiast. “De eerste proef ging goed alleen de overgang terug naar draf snapte hij even niet. Normaliter komen we uit bij de Young Riders. Hij begint die proeven nu wel te kennen dus ik wilde wat anders starten om hem iets verrassen. Dat lukte want hij was verrast met de overgang naar draf”, lacht Fleur.

Achten voor series

Ze vervolgt “De stap was goed en de keertwendingen kon ik ook fijn rijden. Dat is meestal nog wel een puntje. De tweede proef ging ook goed maar na het achterwaarts moest hij in galop. Daar was hij ook even verrast. De series zijn wel een hoogtepunt en hij kan ook heel stoer draven. Soms komt die draf er nog niet helemaal uit door wat wedstrijdspanning. Voor de series kregen we achten en ook voor de draftour kregen we hoge cijfers. De pirouettes gingen heel goed, daar ben ik zelf nog een beetje onervaren in dus daar was ik erg blij mee.”

Young Riders

De combinatie heeft vorig jaar de overstap gemaakt naar de Young Riders. “We hebben nu acht wedstrijden gereden en het gaat nog een beetje wisselend. Als hij zich ontspant dan scoort hij heel hoog. Vorig jaar reden we op de scoutingsdag 72% bijeen. Als ik de spanning wat meer onder controle kan krijgen dan komt dat zeker goed. De jury schreef ‘fijne harmonie, mooie combinatie en potentie voor de toekomst’. Dat is zeker leuk om te lezen.”

Sensibel

Fleur en Fame zijn sinds twee jaar een combinatie. “Fame is een heel sensibel paard. Het heeft echt wel even geduurd om hem te leren kennen. Maar als hij je kent dan gaat hij door het vuur. Hij is thuis echt super braaf, de hond kan hem binnen zetten. In de omgang is hij ook lief alleen met rijden soms iets sensibel. Dat is voor mij ook een goede leerschool. Volgend jaar wil ik graag alle dagen meerijden in Houten. Ik had zeker niet verwacht dat ik bovenaan zou eindigen tussen al deze grote namen. Het was echt heel erg leuk om hier te rijden en we hebben twee mooie dekens en prijzen gewonnen.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Eva Peereboom photography