Demi Uijtewaal en Winando RFS
Demi Uijtewaal en Winando RFS Made by Jessy

Subtop | Demi Uijtewaal: “Ik voel me even niet ziek en beperkt”

Dressuur

Demi Uijtewaal wist vrijdag in Houten haar Winando RFS (v. Jetset-D) naar de eerste en tweede prijs te rijden. De proeven werden beloond met 64,21% en 64,57%. In de kür op muziek op zaterdag werden ze derde met 68,41%.

Advertisement

Lichte Tour

Demi vertelt “De top drie in het ZZ-Zwaar zaten dicht bij elkaar. Ik moest nog twee punten voor de Lichte Tour en dat was ook het doel voor deze wedstrijd. Ik ben heel erg blij dat dat gelukt is. De proeven gingen goed al zaten er nog wel wat slordigheidsfoutjes in. De series en pirouettes kan hij heel goed en daar kregen we ook achten voor. Hij heeft een fantastische draf en een sterke galop. De stap is zijn minste gang maar dat compenseert hij ruimschoots.”

Parasport

De amazone komt normaliter uit in de parasport. “Gelukkig komen we ook goed mee in de reguliere sport. Mijn lichaam doet soms andere dingen dan ik zelf wil. Winando is opgeleid door Jessica Leijser en is met zijn achttien jaar nog top fit. Hij krijgt nu eventjes vakantie. We waren derde reserve voor het parateam in Tokio en bij de para’s hebben we een druk seizoen gehad. Na zijn vakantie pak ik hem weer op en hoop ik in november of december ons Lichte Tour-debuut te gaan maken.”

Pennymeisje

“We zijn vorig jaar begonnen in het Z2 en nu mogen we Lichte Tour. Het is best snel gegaan. Ik ben echt onwijs blij met Winando, hij is heel goed opgeleid en super braaf. Het is fijn om een paard met ervaring te hebben als mijn lichaam een foutje maakt. Hij flikt het iedere keer weer om er te staan als hij er moet zijn. De prijsuitreiking was te paard en dat heb ik nog nooit gedaan. Ik voelde me meteen weer even een pennymeisje”, lacht ze. 

Positief jurycommentaar

De jury schreef ‘sympathieke combinatie en vriendelijk beeld’. “Het is wel een kroon op je werk als je als para ruiter boven de reguliere ruiters eindigt. Je voelt je even niet ziek en niet beperkt. We kunnen ook tussen de ‘normale’ ruiters meerijden. Voor het positieve jurycommentaar en de goede punten doe je het maar als je ook nog wint in een best wel grote rubriek is dat extra gaaf. Het laat me voelen wat ik wel kan in plaats van wat ik niet meer kan”, vertelt de sympathieke amazone.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Made by Jessy