Kebie van der Heijden en Hashtag
Kebie van der Heijden en Hashtag

Subtop | Kebie van der Heijden: “Hashtag is een echt wedstrijdpaard”

Dressuur

Kebie van der Heijden schreef de Lichte Tour op haar naam met de Cachet-nakomeling Hashtag. Het Prix St. Georges debuut in Beuningen werd beloond met 70,93%.

Advertisement

Foutloze proef

Hashtag werd eerder opgeleid door Femke de Laat en staat sinds een paar maanden in training bij Kebie. “Hij is super netjes afgericht door Femke en nu dacht ik hup we gaan eens starten. Het ging hartstikke fijn en al best wel vanzelfsprekend. Hashtag is een heel fijn paard en makkelijk te rijden. Hij maakt een hele mooie houding en het is een ideaal Lichte Tour-paard. Het was een foutloze proef, sommige dingen moeten nog beter maar je hoeft met hem geen fouten te maken. Lekker rijden en gaan”, vertelt ze enthousiast.

Wedstrijdpaard

Ze vervolgt “Vrijdag hebben we voor het eerst een oefendressuur gereden in Uden om te kijken hoe dat ging. Hij is vorig jaar pas gecastreerd, omdat hij best veel hengst was. Maar ook tijdens het oefenrondje was hij best wel makkelijk. Als het dan voor het echt moet gebeuren is het toch even spannend. Hasthtag is een echt wedstrijdpaard, oortjes erop en gaan.”

Grand Prix

“De hoogtepunten zijn de stap- en galoptour, daar blinkt hij echt in uit. Hij heeft de vanzelfsprekendheid in de draf maar het kan nog iets expressiever. Hij mag daarbij nog iets meer van de grond komen, maar daarvoor moet hij eerst nog wat meer in balans komen. Het uiteindelijke doel is de Grand Prix en daar gaan we rustig naar toe werken. Het is nog wat groen al doet hij de éners, piaffe en passage al wel. Het is nog niet bevestigd en moet nog meer expressie krijgen. Dat heeft tijd nodig, waarbij hij nog meer kracht en vertrouwen krijgt. Hij heeft een goed karakter en is heel ijverig in het werk. Ik was aangenaam verrast en ik heb zin om hem vaker te gaan starten”, vertelt Kebie.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Kebie van der Heijden