Kris de Vries & Jillz la Grande
Kris de Vries & Jillz la Grande

Subtop | Kris de Vries: “Jillz is een heerlijk paard om te rijden”

Dressuur

In de gecombineerde rubriek ZZ-Zwaar en Young Riders in Beuningen wist Kris de Vries beide proeven op haar naam te schrijven. Ze reed Jillz la Grande (v. Charmeur) naar 69,17% en 70,59% bij de Young Riders.

Advertisement

Achten voor series

“Ik ben heel erg blij met deze mooie scores”, vertelt de amazone enthousiast. “Bij twee juryleden kregen we zelfs 72% in de tweede proef. in de eerste proef zaten geen grote fouten maar het kan nog strakker en nog wat meer van de grond. De series gingen heel mooi en daar kregen we achten voor.”

Heerlijk paard

De uitgestrekte draf en de series in galop waren de hoogtepunten uit deze proeven. “Ook de halve pirouettes gingen goed en daar kregen we 7,5’en voor. Soms is het wel lastig om die te rijden. Hij gaat dan net teveel zitten, ook vanwege zijn jeugdigheid. We konden nu heel simpel de proeven doorrijden en het was echt genieten. Jillz is een heerlijk paard om te rijden”, vertelt Kris.

Anky van Grunsven

De jury schreef ‘hele mooie combinatie en fijn gereden’. Kris vertelt “Dat is natuurlijk altijd fijn om te horen. Het publiek langs de kant zei ook genoten te hebben. Iemand zei zelfs dat ik een voorbeeld was voor de sport, dat is super leuk. Jillz is ook altijd vrolijk en heeft altijd goede zin. Hij staat bij mij oom Rik en tante Mira Teunissen - de Vries op stal, zij zijn ook de eigenaren. Thuis heb ik nog zes stallen en gelukkig is het maar vijf minuten rijden naar Jillz. Ik kom regelmatig bij Anky van Grunsven op stal om te helpen. Ik neem dan een van de paarden mee om te trainen. Anky vindt Jillz ook een heel fijn paard en we werken veel aan de basis. De oefeningen doet hij allemaal best wel makkelijk dus het gaat om de finetuning.”

U25

“Ik ben met hem aan het doortrainen richting de U25 en ik hoop dat dat volgend jaar lukt om te starten. We zijn bezig met de series en hij pakt de piaffe en passage heel goed op. Ik weet zeker dat hij het gaat doen maar hij is pas zeven jaar. Als het volgend jaar ergens lukt ben ik heel erg blij. Dit is mijn laatste jaar bij de Young Riders en ik hoop daar ook nog wat wedstrijden in te starten”, vertelt ze. “Ik heb nog genoeg te rijden en ze doen het allemaal heel goed. Ik hoop dat mijn zesjarige Jillz achterna kan gaan. Dat is onze King (v. Dark Pleasure) en hij is ook echt de king van stal. Hij heeft wat minder wedstrijdervaring en kan soms nog wat spanning hebben op wedstrijd. Ik laat hem nu steeds meer ervaring op doen en hij laat in de ring steeds meer zien wat hij thuis kan.”

Bron: Hoeflag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Kris de Vries