Britt Dekker & George op de Hippiade
Britt Dekker & George op de Hippiade Savannah van Rijn photography

Subtop | Britt Dekker: “Super cool om voor het eerst subtop te rijden”

Dressuur

Britt Dekker maakte vandaag haar subtop debuut met George (v. Datil VII)  Ze wonnen de tweede prijs in het ZZ-Zwaar in Velsen-Zuid met 65,143%. 

Advertisement

Subtop debuut

Britt is dolenthousiast over de wedstrijd met haar hengst, die ze via een TV Programma te rijden kreeg in plaats van een salaris. “Ik heb nog nooit subtop gereden in mijn leven. Ik denk wel vaker op een zondag, ik heb zin in een uitje. En dan ga ik lekker op wedstrijd. Niemand die er op let of wat van zegt , tenzij ik zelf iets post. Maar nu zag ik dat al die topruiters zoals Marieke van der Putten, Yessin Rahmouni en Imke Schellekens-Bartels op de startlijst stonden. Toen dacht ik wel even ‘ojee’.”

Bekijk ook:


Genoten

“Ik had nog helemaal niet zoveel geoefend op de proef, omdat ik heel veel heb gewerkt de afgelopen tijd. Maar ik vind het heel erg leuk om lekker een uitje te hebben met George. Toen ik de startlijst zag werd ik wel een beetje zenuwachtig. Hadden we niet beter moeten oefenen? Ik heb heel erg genoten van het rijden vandaag en ik ben super trots. Uiteindelijk waren er nog heel veel dingen die netter kunnen en hadden we veel rommeltjes. Daar kan ik aan werken en ik ben echt heel erg tevreden. Ik heb een super leuke dag gehad”, vertelt Britt.

Tweede prijs

Ze vervolgt “Na de proef was ik al naar huis gegaan. Ik vond de score van ruim 65% al echt top. Ik had zelf lager verwacht. Ik dacht dat ik geen prijs had en toen ik op stal was, kreeg ik een appje dat ik tweede was geworden. Toen George op stal stond ben ik snel terug gegaan om onze prijs op te halen. Ik vond het echt super tof om subtop te rijden. Dat we ook al twee winstpunten in één proef hadden vind ik echt heel cool!”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Savannah van Rijn photography