Britt Dekker en George
Jumping Amsterdam 2020
© DigiShots
Britt Dekker en George Jumping Amsterdam 2020 © DigiShots DigiShots

Britt Dekker, filmster met het hart van een paardenmeisje

Dressuur

Er is niemand in Nederland die Britt Dekker niet kent. De duizendpoot van de televisie is ook nog eens een verdienstelijk amazone en een groot paardenliefhebber. Haar George doet harten smelten. De amazone, presentatrice en BN’er heeft inmiddels 2 films gemaakt, die beide de bioscoop haalden. Voor ons paardenliefhebbers is Britt ‘het paardenmeisje’ de persoon die we volgen en liken. Maar Britt  kan natuurlijk veel meer, en is enorm mediageniek. 

Advertisement


Britt Dekker - George Jumping Amsterdam 2020 © DigiShots - DigiShots


Britt Dekker - George en Judith Pietersen - Limited Edition © DigiShots - Leanjo de Koster


Judith Pietersen - Limited Edition en Britt Dekker en George Jumping Amsterdam 2020 © DigiShots - DigiShots

Whitestar

In 2018 maakte Britt  haar debuut als actrice in de door haarzelf bedachte paardenfilm Whitestar. Een andere hoofdrol in die film was weggelegd voor haar beeldschone schimmel George. En nu dus het vervolg op Whitestar, Silverstar. Net als de vorige keer is Britt ook deze keer nauw betrokken bij het maken van deze paardenfilm, omdat ze over veel ervaring beschikt en kennis heeft van paarden.

Britt Dekker naar het NK

In de zomer van 2021 bracht Britt haar kennis van het rijden in de praktijk door zich te plaatsen voor deelname aan het NK voor de klasse ZZ-L met haar George. Op haar Instagram deelde ze dit bericht: “YES!!!!!!! George mijn droom, my champion! Vandaag DRESSUUR KAMPIOEN VAN NOORD-HOLLAND geworden!!!!!! Zooooo blij, we stonden in het tussenklassement al eerste, maar dan moet je het nog wel volhouden met alle zenuwen en spanning. GELUKT!! Maar het allergaafste vind ik dat we ons hiermee gekwalificeerd hebben voor de Nederlandse Kampioenschappen... Op naar het NK!!!!” 

Mediageniek

Britt  weet met haar kenmerkte enthousiasme iedereen die paardrijden te motiveren en te inspireren. Wat dat betreft is ze een echt rolmodel, en is zij de persoon waar vele jonge paardenmeisjes (en jongens) vandaag de dag naar op kijken. In zekere zin heeft zij hetzelfde als dat wat we indertijd  het ‘Anky-effect’ noemden, toen onze meervoudig Olympisch Kampioene Anky van Grunsven met haar enthousiasme en mediagenieke voorkomen de sport als geen ander wist te promoten. De tijden zijn wel veranderd, zowel Britt als Anky zijn mediageniek. Maar Anky reed mee in de sport, meer dan twintig jaar op absoluut topniveau, en Britt heeft haar bekendheid te danken aan haar TV carriere en Youtubekanaal. Wat zowel Anky als Britt altijd uitstralen is heel veel passie voor hun paard. Een moment waar het ‘Anky-effect’ en het ‘Britt-effect’ mooi bij elkaar zien komen, was de uitzending van De Wereld Draait Door, waarin de twee een dubbelinterview hadden.Met George Jumping Amsterdam 2020 © DigiShots - DigiShots

George

Tijdens dit NK werden Britt Dekker en George, die eigenlijk van zichzelf Genciano BCN heet en inmiddels twaalf jaar is, elfde in de klasse ZZ-Licht. Een hele mooie prestatie dus. George is een PRE en dat staat voor Pura Raza Espanola. Daarmee behoort hij tot een van de oudste paardenrassen van Europa. Deze fraai bewegende paarden zijn afkomstig uit Spanje en nauw verwant aan Berbers. In het verleden werd het ras onder invloed van kruisingen met Arabische en Engelse Volbloeden verder veredeld. Britt brengt George uit in de sport. Eind 2021 werden de laatste winstpunten in de klasse ZZ-Z behaald en de combinatie is nu startgerechtigd in de Prix st Georges.

Silverstar

Na het NK in 2021 mocht George als beloning op vakantie in de wei en ging Britt Dekker verder met de voorbereidingen voor haar tweede film Silverstar (half december 2021 komt deze uit). Haar eigen film, als vervolg op de eerste film. Naast Britt Dekker en George, alsmede verschillende bekende acteurs maakt ook internationaal springruiter Jeroen Dubbeldam deel uit van de cast. Britt Dekker heeft de hoofdrol, samen met acteur Juvat Westendorp. 


Britt Dekker - Esra de Ruiter Jumping Amsterdam © DigiShots - Leanjo de Koster


Britt - Jesse Drent Koole Ruitersport Gameren 2018 © DigiShots - DigiShots


Jumping Amsterdam 2016 © Luifoto - Matthew van Veen 


Indoor Brabant 2016 © DigiShots - DigiShots

Realitystar

Britt is geboren in Purmerend in 1992. Ze werd voor het eerst bekend in 2009 door haar deelname aan het datingprogramma Take Me Out. Vervolgens deed de veel bekeken realitystar mee aan het programma Echte Meisjes in de Jungle. Zij won de prijs van 30.000 euro. Ze heeft daarna een groot aantal programma’s gepresenteerd. Tevens was ze verschillende malen te gast en tafeldame bij het bekende praatprogramma De Wereld Draait Door. En is een nieuw seizoen gestart van ‘Wie van de Drie?’, waarin Britt Dekker een van de panelleden was. Ook als presentatrice doet het Britt Dekker het goed. Daarnaast heeft op ze op YouTube heel veel volgers voor haar kanaal PaardenpraatTV. Daarin draait alles om paarden; voeren, poetsen, opzadelen, paardrijden, op wedstrijd gaan en gezondheid; je kunt het zo gek niet bedenken of Britt vertelt je er wekelijks over.


KWPN Hengstenkeuring 2018 © DigiShots - DigiShots

Vito

Al vanaf dat Britt Dekker kon lopen deed ze niets liever dan rijden op een pony en later een paard. Met haar Fries Vito werd ze een publiekslieveling op grote wedstrijden en evenementen. Totdat deze zwarte blikvanger na een vervelende blessure in 2019 met vervroegd pensioen werd gestuurd. Hij is inmiddels verhuisd naar een andere stal, maar Britt bezoekt hem nog regelmatig. 


Britt Dekker en Eve Jumping Amsterdam 2019 © DigiShots


Eve Jumping Amsterdam 2018 © DigiShots - DigiShots

Eve

Nu nog op stal bij Britt staan Eve, de merrie waarmee ze naar het NK mocht in de klasse M2. Britt heeft Eve als veulen gekocht van haar eerste loon, dat ze met haar televisiewerk verdiende. Inmiddels is de combinatie uitgekomen in de Z1-dressuur. Britt vertelt: “We kennen elkaar dus al heel erg lang en hebben een speciale band opgebouwd. We hebben al heel veel gedaan samen. Hoe maf ze ook is voor een show of wedstrijd, zodra ze de baan in komt geeft ze zich voor 100% en dat is zo leuk aan haar.”


Britt Dekker - George en Judith Pietersen - Limited Edition © DigiShots - Leanjo de Koster

Salaris Britt Dekker

Ruim twee jaar geleden kwam ook George, op een bijzondere manier, in haar leven. Programmamaker John de Mol vroeg haar voor enkele televisieoptredens. Ze wilde daaraan meedoen, maar in plaats van uitbetaald te worden in euro’s, wilde ze een paard. En wel een heel speciaal paard, George. 400.000 euro circuleert als aankoopbedrag. Britt zou hem gedurende zijn hele leven in bruikleen hebben gekregen. George is dan ook niet de eerste den beste. De schimmel nam in 2014 onder de naam Genciano BCN met Emmelie Scholtens deel aan het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden. Hij eindigde op een mooie vijfde plaats in de Kleine Finale. Een jaar later won de combinatie met scores boven de 80 procent een internationale Jonge Paarden-rubriek in Barcelona. Alvorens George naar Britt Dekker verhuisde, werd hij in Spanje succesvol in de Prix St Georges uitgebracht. George is tevens beschikbaar bij Hengstenstation Van Uytert als vaderpaard.


Met George Jumping Amsterdam 2020 © DigiShots - DigiShots

Paparazzi aka Pien

Britt wilde heel graag een veulen van haar twee favoriete paarden, Eve en George. Omdat ze met Eve nog graag wedstrijden wil rijden, werd een draagmoeder gezocht voor het embryo van Eve en George en werd dit geïmplanteerd in Betsy. Uit haar werd dus vorig jaar het veulen geboren van Eve en George, een merrie met de naam Paparazzi aka Pien. Dit veulen mag eerst gezond opgroeien, maar wordt misschien wel het nieuwe dressuurtalent voor Britt. We houden het in de gaten!

Tekst: Gemma Jansen | Foto’s: Digishots

Britt Dekker
Indoor Brabant 2016
© DigiShots
Britt Dekker - George
Jumping Amsterdam 2020
© DigiShots
Britt Dekker - Jesse Drent
Koole Ruitersport Gameren 2018
© DigiShots
Britt Dekker - Esra de Ruiter
Jumping Amsterdam
© DigiShots
Britt Dekker - Esra de Ruiter
Jumping Amsterdam
© DigiShots
Clinic Britt Dekker
Jumping Amsterdam 2019
© DigiShots
Britt Dekker - George en Judith Pietersen - Limited Edition
© DigiShots
Judith Pietersen - Limited Edition en Britt Dekker en George
Jumping Amsterdam 2020
© DigiShots
Britt Dekker - George
Jumping Amsterdam 2020
© DigiShots
Britt Dekker
Jumping Amsterdam 2016
© Luifoto - Matthew van Veen
Britt Dekker - George
Jumping Amsterdam 2020
© DigiShots
Britt Dekker
Indoor Brabant 2016
© DigiShots
KWPN Hengstenkeuring 2018
© DigiShots
Britt Dekker - Eve
Jumping Amsterdam 2018
© DigiShots
Britt Dekker - George
© DigiShots
Britt Dekker - George
Jumping Amsterdam 2020
© DigiShots
Britt Dekker - George en Judith Pietersen - Limited Edition
© DigiShots