Dressuur

De Hoefslag
  • aangepast 29 juni 2021 17:31

Britt Dekker: “Ik probeer elke dag bij de paarden te eindigen”

Britt Dekker leidt een druk bestaan. Naast haar YouTube-kanaal PaardenPraat TV en het rijden van haar paarden, presenteert ze veel programma’s én ontwikkelde de film Whitestar, waarvoor ze druk bezig is met een vervolg. Met de Volkskrant besprak ze hoe ze de televisiewereld in is gegaan en wat de paarden nog altijd voor haar betekenen.

Toevallig

Britt Dekker is de dochter van een bakker en een verpleegkundige en komt op haar 16e toevallig in de televisiewereld terecht. Een vriendin gaf Dekker stiekem op voor Take Me Out, een datingprogramma op RTL 5, waarin steeds een andere man wordt gepresenteerd aan dertig vrouwen, omdat Dekker liefdesverdriet had. Als paardenmeisje voelt ze zich niet thuis tussen meiden met nepnagels en veel make-up, maar het betaalt goed: EUR 25,- per aflevering, waarvan er vijf per dag worden opgenomen. Haar baantje bij de manege levert slecht EUR 15,- per dag op.

PaardenPraatTV

Vervolgens doet ze mee aan Echte Meisjes in de jungle, een tv-programma waarin 10 tv-persoonlijkheden en influencers op reis gaan naar Suriname. Steeds vaker duiken er leuke uitspraken van Dekker op en haar bekendheid groeit. Toen ze in 2014 minder aanbiedingen kreeg en was uitgekeken op de commerciële televisiewereld, viel ze Esra de Ruiter bij met het YouTube-kanaal PaardenPraatTV. “Dat was even wennen. Er was geen catering bijvoorbeeld, maar ik moest zelf mijn broodjes smeren. Maar ik had het al snel naar mijn zin. YouTuber is liever en zachter dan tv”, vertelt ze. PaardenPraatTV is nu het grootste paarden-YouTubekanaal van Europa, met 194 duizend abonnees en 98 miljoen views. De populairste filmpjes zijn ruim 1 miljoen keer bekeken. Het bedrijf verkoopt ook boeken met praktische tips, door Dekker zelf geïllustreerde verhalen voor kinderen, kleding, tassen en andere spullen.

Bulldozer

“Soms vraag ik me af of het niet te veel is. Voor Zappsport maak ik veertig afleveringen per jaar en voor PaardenPraat zestig filmpjes. En dan heb ik natuurlijk Talpa nog, waarvoor ze meewerkt aan tv-programma’s. Deze zomer ga ik bijvoorbeeld filmpjes maken bij het EK voetbal, voor Zappsport. Gelukkig ben ik nooit echt moe. Ik ben een bulldozer die altijd doorgaat.” Momenteel is Dekker druk met het vervolg op de film Whitestar, die dit najaar uitkomt. “Daarnaast probeer ik elke dag te eindigen bij de paarden. George, Eve, en drie anderen die met pensioen zijn. Dan ben ik altijd blij, ook als een tv-opname niet zo goed is gegaan. Al heb ik nog zo'n mooie glitterjurk aan, als de paarden me aankijken, weet ik: zij houden van mij. De rest is onbelangrijk. Zolang ik het hooi voor mijn paarden kan betalen, ben ik gelukkig.” Lees hier het volledige verhaal.   Bron: Topics Foto: Digishots [adrotate group=”122”]

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties