Kirsten Brouwer - Lightning Star
FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021
© DigiShots
Kirsten Brouwer - Lightning Star FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021 © DigiShots DigiShots

WK voor Jonge Dressuurpaarden | Kirsten Brouwer: “Ze maakt me elke dag blij”

Dressuur

Kirsten Brouwer leverde een topprestatie met haar vlijtige merrie Lightning Star RR (v. Ferguson). Ze won brons op het Wereldkampioenschap voor vijfjarige dressuurpaarden. 

Advertisement

Zin om te werken

De combinatie liet een topscore noteren van 9,21. Voor de galop en perspectief ontvingen ze 9,5’en, voor de draf en rijdbaarheid een 9,2 en voor de stap een 9! Kirsten vertelt: “Ik rij Lilly (stalnaam, red.) sinds ze zadelmak is. Door de corona hebben we nog niet veel wedstrijden kunnen rijden. Ze maakt me elke dag blij. Ze is altijd fris en heeft zin om te werken, vandaag misschien zelfs wel iets teveel. Afgelopen donderdag was ze in topvorm, toen reden we een super vloeiende proef. Vandaag had ze misschien iets meer last van spanning, ik denk door het applaus van de combinaties voor ons. Ze is pas vijf jaar oud en ze heeft een hele mooie toekomst voor zich met veel potentie voor het hogere werk!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots