Kirsten Brouwer - Lightning Star
FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021
© DigiShots
Kirsten Brouwer - Lightning Star FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021 © DigiShots DigiShots

WK Jonge Dressuurpaarden | Kirsten Brouwer en Lightning Star RR (v. Ferguson) winnen brons!

Dressuur

Vandaag worden de grote finales van de vijf- en zevenjarigen verreden op het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden in Verden. De Zweedse amazone Jeanna Hogberg won de finale met Hesselhoej Down Town (v. Hesselhoej Donkey Boy). Met twee 10’en kwam het eindtotaal op 9,7. Het zilver ging Eva Möller met Danciero 7 (v. Dancier) met 9,66. Het brons was naar onze Nederlandse amazone Kirsten Brouwer met Lightning Star RR (v. Ferguson) met 9,21.

Advertisement

Kirsten Brouwer en Lightning Star RR

Kirsten Brouwer en de vlijtige merrie lieten een topscore noteren van 9,21. Voor de galop en perspectief ontvingen ze 9,5’en, voor de draf en rijdbaarheid een 9,2 en voor de stap een 9!

Helgstrand-hengsten

De vijfjarige merrie moest twee Helgstrand-hengsten boven zich dulden. Het goud was voor Hesselhoj Down Town met 9,7 punten. Danciero won zilver met 9,66.

Franka Loos en Las Vegas

“Een combinatie met veel potentieel,” aldus de jury. Voor de galop werd de ultieme 10 gegeven. Voor de ontspannen stap kregen ze een 7,8. Voor de draf, perspectief en rijdbaarheid kregen ze een 9,5. Dat bracht de score op een gemiddelde van 9,21. Het had 0,5 punten hoger geweest als Franka in de stap niet een verkeerde lijn reden. Hiervoor kregen ze aftrek. Uiteindelijk werd Las Vegas fraai vijfde.


Franka Loos - Las Vegas FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021 © DigiShots - DigiShots

Dinja van Liere en Labarron

Met een extra galop, waar ze een 8,7 voor kregen, kwam het eindtotaal op 8,46 uit. De galop was mooi bergop en constant. In de draf mocht de hengst iets losser blijven in de verruimingen, hij werd daar wat gespannen. In de stap mag hij meer overstap laten zien. Hiervoor kreeg hij een 8,2. Voor het perspectief kreeg hij een 8,7 en voor de rijdbaarheid een 8,5. Labarron eindigde als tiende.

Vanuit kleine finale

Benedek Pachl kwam ook voor Nederland aan de start. Met Hexagon’s Luxuriouzz (v. Johnson) mocht hij vanuit de kleine finale door. Vandaag eindigde hij als 15e met 7,96.

Bekijk hier de live uitslagen.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots

Franka Loos - Las Vegas
FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021
© DigiShots