Charlotte Fry - Kjento
FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021
© DigiShots
Charlotte Fry - Kjento FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021 © DigiShots DigiShots

WK jonge dressuurpaarden| Kjento naar vier tienen en ultieme zege zesjarigen “Hij was ongelofelijk”

Dressuur

Het was dan wel geen Nederlandse zege qua ruiter, maar wel een Nederlands paard dat de finale proef voor de zesjarigen op het WK jonge dressuurpaarden in Verden won. Met vier keer de ultieme tien won Kjento (v. Negro) de proef. Hij is in eigendom van Gert Jan van Olst en fantastisch voorgesteld door de Britse Charlotte Fry.

Advertisement

Volgende Olympiade paard

Kjento kreeg vier keer een tien; voor de draf, de galop, de losgelatenheid en de algemene indruk. De stap werd ‘slechts’ met een acht beoordeeld. “Door de regen hield hij zich iets in in de stap, maar Kjento deed zo ongelofelijk goed zijn best en deed echt verder alles zoals hij het kan. Ik heb nog nooit een paard meegemaakt zoals hij. Misschien wordt dit wel mijn volgende Olympiade paard. Toen ze de score omriepen was ik ook echt zo emotioneel. Kjento gaf echt alles voor me. Ik ben zo trots op hem!” vertelt Charlotte na afloop enthousiast.

Thalia Rockx

Thalia Rockx was met en Koko jr De La Fazenda (v.  GLOCK’S Toto jr) de beste Nederlandse amazone. Ze werden vijfde met een fraaie score van 8.52.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots