Renate van Uytert van Vliet - Johnny Depp
Jumping Amsterdam 2020
© DigiShots
Renate van Uytert van Vliet - Johnny Depp Jumping Amsterdam 2020 © DigiShots DigiShots

WK Jonge Dressuurpaarden I Andreas Helgstrand met kop en schouders bovenaan. Deense zege met oranje randje

Dressuur

De kwalificatie voor de finale van de 7-jarige dressuurpaarden op het WK in Verden is verreden.

Advertisement

Nederlands gefokt

Andreas Helgstrand stak vandaag met kop en schouders boven iedereen uit. De Nederlandse gefokte Jovian (v. Apache) ging heel gedragen door de baan en toonde geweldige verruimingen in zowel draf als galop. De appuyementen waren groot en ruim scharend en Helgstrand stuurde hem gehoorzaam en foutloos door de proef heen. Jovian heeft veel schakelvermogen en het talent voor het hoogste niveau droop er af. In de stap mocht hij nog iets meer losgelaten zijn en duidelijker door het lijf doorstappen. Met de score van 87,145% eindigt hij 5% los van nummer twee, zijn partner Marianne Yde Helgstrand. 

Renate van Uytert

Renate van Uytert is de best geplaatste Nederlander. Ze eindigde op plaats negen en tien, met Johnny Depp (v. Bordeaux) en Just Wimphof (v. De Niro). De beste twaalf mogen naar de finale aanstaande zondag. De overigen rijden morgen (zaterdag) de kleine finale. Jongleur STH (v. Expression) is met Nicky Snijder na de paarden van Van Uytert de best geplaatste Nederlander. Zij eindigden op plaats 14. 

Johnny Depp

Vanmorgen reed Renate van Uytert al met Just Wimphof een score van 79,124%, en vanmiddag bleef ze daar met Johnny Depp nét iets boven (79,524%). Ze liet met Johnny Depp een mooi los drafdeel zien. De eerste volte mocht iets mooier afgewerkt zijn. De stap was zuiver end oor het lijf, maar de neus mocht er daar nog iets meer uit. De tweede volte was beter en de galop was erg bergopwaarts. Over het algemeen mocht de aanleuning nog iets stiller worden. 

Jongleur STH

Nicky Snijder reed zijn proef met Jongleur STH (v. Expression) midden in een stortbui. Hij liet een mooie proef zien, maar moest helaas een fout incasseren in de pirouette. De ruin viel in draf en Snijder kreeg hem niet snel genoeg weer in galop. Het verdere totaalbeeld was heel harmonieus en technisch zeer correct.

Jameson RS2

Jameson RS2 (v. Blue Hors Zack) en Marieke van der Putten liepen helaas tegen een foutje aan bij het halthouden. Maar ze lieten mooie verruimingen, een foutloze serie en aansprekende galop stukken zien. Jammer genoeg bouwde de hengst wat spanning op bij de overgang naar de stap en de wissel na de tweede pirouette was niet perfect.

Klik hier voor de volledige uitslagen

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots