Charlotte Fry - Kjento
FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021
© DigiShots
Charlotte Fry - Kjento FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021 © DigiShots DigiShots

WK Jonge Dressuurpaarden | Kjento naar kwalificatiezege zesjarigen met twee tienen *VIDEO*

Dressuur

De eerste kwalificatieronde van zesjarige dressuurpaarden bij het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden werd gewonnen door Charlotte Fry en Kjento (v. Negro). Hij kwam uit op een 9,4 gemiddeld. De tweede plaats was voor Escamillo (v. Escolar). Dancier Gold (v. Dancier) eindigde op de gedeelde derde plaats met Suarez (v. Sezuan). In totaal zijn er dertien paarden door naar de finale.

Advertisement

Super prestatie

Eigenlijk alles aan Kjento was sterk. Het laagste cijfer dat hij van de jury toegekend kreeg, was een acht voor zijn stap. De zwarte hengst kreeg voor zowel zijn draf en zijn galop een tien. Onder Charlotte Fry gaf de hengst van Van Olst een algemene indruk voor een 9,5. Zijn lichaamsgebruik werd met hetzelfde cijfer beloond. Het gemiddelde kwam daardmee uit op een 9,4.

Bekijk hier een filmpje van Kjento in Verden.

Dicht bij Kjento

De tweede plaats was voor Manuel Dominguez Bernal met Escamillo. Deze hengst had ook wat meer moeite met de stap dan met de draf en de galop. Voor zijn stap haalde hij een 8,4, voor zijn draf een 9,5 en zijn galop was goed voor een 9,6. Zijn lichaamsgebruik was goed, maar minder goed dan die van Kjento. Hier kreeg hij een negen voor. De algemene indruk werd beloond met een 9,5. Daardoor kwamen ze uit op een gemiddelde van 9,2.

Gedeelde derde plaats

Op nummer drie zijn de Australische Simone Pearce en Dancier Gold te vinden. Het gemiddelde cijfer van deze combinatie is bijna een heel punt lager dan die van de nummer twee. Met cijfers die variëren tussen de 8,3 en 8,5 kwamen ze uit op net gemiddeld cijfer van 8,4. Ook Suarez kreeg onder Mette Sejbjerg Jensen een gemiddelde van een 8,4. Hij haalde voor alles een 8,5, alleen de stap bleef hangen op een acht.

Drie KWPN’ers door

Op nummer zeven is de eerste Nederlandse combinatie te vinden. Thalia Rockx reed Koko Jr De La Fazenda (v. Glock’s Toto Jr.) naar een zeer net gemiddelde van 8,34. De galop was voor deze merrie haar minste gang (7,7), de draf werd met het hoogste cijfer beloond (8,8). Het eerstvolgende Nederlandse paard is het laatste paard dat zich kwalificeerde voor de finale. King van het Haarbosch liep onder Jeanine Nieuwenhuis naar een gemiddelde van 8,12. Met Kjento erbij is het KWPN met drie paarden vertegenwoordigd in de volgende ronde.

Overige Nederlandse combinaties

Kind Pleasure neemt onder Femke de Laat plaats op de gedeelde vijftiende plek. De Governor-nakomeling kreeg als gemiddelde een 8,04. Het beste cijfer kregen ze voor de draf, dat was een 8,5. Daaropvolgend is gelijk nog een KWPN’er, namelijk de eveneens Governor-nakomeling Keano RS2 onder Marieke van der Putten. Hij haalde een hele knappe negen voor zijn draf, maar kreeg voor zijn draf een zeven. Ook de losgelatenheid drukte de score wat, daarvoor kreeg hij een 8,5. In totaal kwamen ze uit op een 8.02.

Hans Peter Minderhoud en GLOCK’s Kardam’s-Whisper (v. GLOCK’s Toto Jr.) zijn de laatste Nederlandse combinatie die deze kwalificatie meereden. Zij belandden uiteindelijk op de 33ste plaats. De hengst liep zijn basisgangen voor achten, maar scoorde een 6,7 op lichaamsgebruik en een 7,8 op totaalbeeld. Het uiteindelijke cijfer kwam neer op een 7,7.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: DigiShots