Frederic Wandres, hier met Zucchero
FEI World Championship Young Dressage Horses 2018
© DigiShots
Frederic Wandres, hier met Zucchero FEI World Championship Young Dressage Horses 2018 © DigiShots

WK Jonge Dressuurpaarden: Zucchero wint kwalificatie 6-jarigen

Dressuur
Advertisement
Bij de kwalificatieronde van de 6-jarige paarden tijdens het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo bleef het spannend tot het einde. Als laatste kwam Revolution (v Rocky Lee), wereldkampioen in 2018, onder het zadel van Andreas Helgstrand in de baan. Tegen de verwachting is, kwam de score van Revolution nèt niet uit boven die van de leider in het klassement: Zucchero OLD onder Frederic Wanders.

Driemaal 9,5

Zucchero OLD (Glock's Zonik N.O.P.), vierde in de finale van de 5-jarige paarden in 2018, kwam uit op een gemiddelde van maar liefst 9,46. De hengst kreeg een 9,8 voor perspectief en driemaal een 9,5, voor de stap, draf en galop. Een mooie derde plaats was er voor nog een zoon van Zonik: Zum Gluck RS2 OLD. Hij liep onder Robin van Lierop naar een totaalcijfer van 9,16. Het hoogste cijfer, een 9,5, kreeg hij voor perspectief en de stap.

Imposantos

Ook Imposantos (v Wynton) plaatste zich direct voor de finale op zondag. Bart Veeze reed de hengst naar een eindscore van 8,72 met een 9,2 voor de stap en voor de draf. Op plek zes eindigde hij een plek hoger dan Hans Peter Minderhoud. Minderhoud kwam in de ring met In Style (v Eye Catcher), het paard dat normaal gesproken gereden wordt door Renate van Uytert-van Vliet. Vanwege de zwangerschap van de amazone, nam hij de teugels tijdelijk over. Van Uytert-van Vliet concentreert zich op haar andere paarden, terwijl Minderhoud In Style op het WK onder zijn hoede heeft. Met een totaalscore van 8,54 plaatste ook deze combinatie zich voor de finale.

Finaleplaatsen

Bart Veeze is ook met de Dream-Boy zoon Imagine door naar de finale. Dat geldt ook voor Dinja van Liere en Independant Little Me (v Uno Don Diego). Joyce Lenaerts en Beukenvallei's Iconic B (v Bon Bravour) en Emmelie Scholtens en Infinity (v Apache) maken zaterdag in de kleine finale nog kans op een plek in de finale. Klik hier voor de volledige uitslag. Vrijdagmiddag komen de 7-jarige paarden in de ring op het WK. Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan Foto: Digishots