Beni Pachl - Hexagons Luxuriouzz
Selectie WK Jonge Dressuurpaarden 2021
© DigiShots
Beni Pachl - Hexagons Luxuriouzz Selectie WK Jonge Dressuurpaarden 2021 © DigiShots DigiShots

WK Jonge Dressuurpaarden I Hexagon’s Luxuriouzz alsnog naar finale 5-jarigen

Dressuur

Naast de kwalificatie van de 7-jarigen, stond vandaag ook de kleine finale voor de vijfjarigen op het programma op het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden. Onder slechte weersomstandigheden wist de Hongaarse Benedek Pachl alsnog Hexagon’s Luxuriouzz (v. Johnson), in eigendom van Thamar Zweistra, voor de finale te kwalificeren.

Advertisement

Gisteren had hij nog wat last van spanning en dat uitte zich vooral in de aanleuning. Vandaag was het stukken beter. Gedurende de proef bleef hij mooi bovenin en beter van de hand. 

Jurycommentaar

Dat viel ook de jury op: “Vandaag was de aanleuning veel mooier open. Zijn draf is mooi actief, ritmisch en in balans, daarbij toonde hij een mooie middendraf, goed genoeg voor een 8,8.”

“De stap is ruim en hij strekte mooi door naar voren, daarvoor een 8,5. De galop heeft veel balans en is bergop. Hij zou nog iets meer bodem mogen pakken, maar toch een 8,6. Voor het gereden zijn geven we en 8,7 en wij denken een paard met potentie voor de Grand Prix, daarvoor een 8,5.” 

Laatste finaleplaats

Daarmee kwam de score uit op 8,48, wat hem de laatste finaleplaats oplevert, achter Birkhof’s Bohemian OLD onder Nicole Casper en de zeer charmante merrie Polka Fascination M van Dennis Kjaer.

Quinten Begijnhoeve (v. Heros Begijnhoeve) en Tommie Visser, Leonidas (v. Trafalgar) en Dinja van Liere hebben zich niet kunnen kwalificeren voor de finale aanstaande zondag. 

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: KWPN / Hoefslag

Foto: