Kimberly Pap - Jersey
FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021
© DigiShots
Kimberly Pap - Jersey FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021 © DigiShots DigiShots

WK Jonge Dressuurpaarden l Kimberly Pap en Jersey eerste bij 7-jarigen en door naar grote finale

Dressuur

Vandaag wordt de kleine finale op het WK Jonge dressuurpaarden in Verden verreden. Het is de beurt aan de 7-jarigen om zich te bewijzen, wat goed gelukt is want het niveau ligt weer hoog. De Nederlandse combinatie Kimberly Pap en Jersey (v. Vivaldi) schreven de klasse op hun naam. Kristine Moller en SDP Spectre (v. Sezuan 2) werden tweede en de derde plaats is voor Yara Reichtert en Valverde NRW (v. Vitalis). De eerste drie plaatsen zich voor de grote finale op zondag.

Advertisement

Less is more

Nicky Snijder reed Jongleur STH (v. Expression) naar een percentage van 68,929% met een nette proef. Volgens de jury is een Jongleur een paard met drie goede actieve gangen, maar mag de uitgestrekte draf iets meer flow krijgen. De appuyementen waren iets te veel naar rechts gebogen en het contact in de hals mag iets meer versoepelen. “Less is more”, aldus de jury. De combinatie scoorde een 8,2 op perspectief, een 8 op de draf, een 8,5 op de stap, een 8 op de galop en een 7,5 op rijbaarheid.

Krachtig

Marieke van der Putten reed Jameson RS2 vandaag rond tussen de witte hekjes in Verden (v. Blue Hors Zack). De hengst was af en toe zichtbaar afgeleid wat zorgde voor enkele misscommunicaties, maar Van der Putten wist hem goed voor te stellen. “Wauw, wat een krachtig paard”, steekt de jury enthousiast van wal. De draf was erg krachtig en ook tijdens de galop liep hij goed van achter van de grond, hierop kreeg hij een 9 en een 8,8. “Hij was af en toe zijn concentratie kwijt, maar volgde de hulpen goed op”. De hengst krijgt een 7,3 op rijbaarheid. “Een fantastisch paard, er zit nog meer in als hij zich nog meer focust op zijn ruiter”, sluit ze af. 74,275% in totaliteit.

Binnenkomen op 1

Kimberly Pap en Vivaldi-zoon Jersey kwamen als laatste Nederlandse combinatie aan de start in deze rubriek. De hengst had de smaak vanaf het begin goed te pakken en leek de oefeningen probleemloos uit te voeren, wat ervoor zorgde dat de combinatie met 76,577% op de eerste plek binnenkwam in het klassement. “Je paard liep goed in balans en rechtgericht met genoeg draagkracht en power”, spreekt de jury zich uit. “In de stap mag hij iets meer verzamelen en bij de overgang van verzamelde stap naar uitgestrekte stap mag hij iets meer schoudervrijheid krijgen”. De galop werd goed beloond met een 9, de draf met een 8,8 en op de rijbaarheid en perspectief kreeg de hengst twee keer een 8,5. Het laagte cijfer ging naar de stap; een 7. “Het was een correcte proef met enkele foutjes in de vliegende wissels. Een jong paard dat op de goede weg is”.

Bekijk de live uitslagen van Verden hier.

Bron: De Hoefslag

Foto: DigiShots