Andreas Helgstrand - Jovian
FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021
© DigiShots
Andreas Helgstrand - Jovian FEI World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2021 © DigiShots DigiShots

WK Jonge Dressuurpaarden | Andreas Helgstrand en Jovian wereldkampioen!

Dressuur

Vandaag worden de grote finales van de vijf- en zevenjarigen verreden op het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden in Verden. Voor Nederland kwamen Kimberley Pap (14e), Renate van Uytert en Andreas Helgstrand aan de start.

Advertisement

Podium

Op de tweede plaats is geëindigd de Deense amazone Nanna Skodborg Merrald met Blue Hors Touch of Olympic L met 83,965%. Het podium bestond uitsluitend uit Deense amazones en ruiter. Derde werd Anne-Mette Strandby Hansen met Eternity met 83,407%. Renate van Uytert reed haar twee KWPN-hengsten naar de 7e plek (Johnny Depp) en de 9e plek (Just Wimphof).

Andreas Helgstrand en Jovian

De Deense ruiter kwam als topfavoriet aan de start en maakte het het waar! Hij reed zijn KWPN-hengst Jovian naar twee 10’en voor de draf en perspectief. Het laagste cijfer was een 8, voor de stap.

Anne-Mette Strandby Hansen en Eternity

Aan de leiding gaat de Deense amazone Anne-Mette Strandby Hansen met Eternity met 83,407%.

Andreas Helgstrand en Queenparks Wendy

Op een voorlopige tweede plaats staat Andreas Helgstrand met zijn Queenparks Wendy. Met een 9,3 voor de galop kwam de combinatie uit op een gemiddelde van 80,915%.

Renate van Uytert en Johnny Depp

Renate reed haar tweede troef Johnny Depp naar 80,7. Het hoogste cijfer ontvingen ze voor de stap, een 9,3. Voor perspectief een 8,9 en rijdbaarheid kregen ze een 8,7. De draf werd beloond met een 8,8 en de galop een 8,5.

Renate van Uytert en Just Wimphof

Voor de draf ontvingen ze een 9,5, de stap een 8,9 en de galop een 8,3. Voor de rijdbaarheid kreeg de KWPN-hengst een 8,2 en voor perspectief een 8,7.

Kimberley Pap en Turfhorst Jersey

Gisteren wisten ze nog de kleine finale bij de zevenjarige op te eisen. Vandaag kwam het eindtotaal op 75,95% met een 8,7 voor de galop en een 8,4 voor perspectief.  

Bekijk hier de live uitslagen.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots