Britt Dekker ging na de wedstrijd nog even langs bij haar werkgever Talpa, van wie ze haar paard George heeft gekregen.
Britt Dekker ging na de wedstrijd nog even langs bij haar werkgever Talpa, van wie ze haar paard George heeft gekregen.

Britt Dekker over behalen startbewijs Lichte Tour: “Ik was zo zenuwachtig”

Dressuur

Britt Dekker wist vandaag met de opvallende schimmelhengst George (v. Datil VII) haar startbewijs voor de Lichte Tour te bemachtigen. Ze reed vandaag haar laatste winstpunt in het ZZ-Zwaar bij elkaar.

Advertisement

Laatste puntje met laagste percentage

“We zijn nu vier keer gestart in het ZZ-Zwaar en vandaag hebben we onze laatste punten bij elkaar gereden voor de Lichte Tour”, vertelt ze enthousiast. “Ik was vandaag heel erg zenuwachtig en daardoor een beetje onzeker. Ik wilde zo graag dat laatste puntje bij elkaar rijden, maar ik maakte fout na fout. Dat maakt achteraf niet uit want ik heb mijn doel bereikt, we mogen Prix St. Georges starten! Ondanks dat we vandaag ons laagste percentage ooit bij elkaar reden, namelijk 62% is het ons wel gelukt.”

Motivatie

George is het eerste paard dat door Britt wordt uitgebracht in de Subtop. “Het is wel een stuk serieuzer, maar dat is ook logisch. Ik vind het enorm belangrijk dat iedereen blijft beseffen hoe bijzonder het is dat we überhaupt gedragen worden op de rug van onze teamgenoot. Wat ik wel leuk vind is dat de jury’s in deze hogere klasse extreem scherp zijn. Dat motiveert me op de komende maanden eerst dat hele Prix St. Georges proefje uit te kammen. We gaan pas weer starten als we dat onder de knie hebben.”

Negen voor middendraf

“Ik heb heel erg veel mazzel met George. Hij helpt me altijd op wedstrijd. Ik maak gewoon een berekening met alles wat ikzelf nog moeilijk vind. Zoals meerdere wissels op de diagonaal, halthouden en de uitgestrekte stap. Daar reken ik gewoon op lage cijfers en ik probeer alles waar we goed in zijn, gewoon extra goed te doen en achten te halen. Zoals alle oefeningen in draf. Zo leg ik weinig druk op mezelf en George en dat maakt het leuk. We hadden zelfs een negen voor middendraf en een acht voor een pirouette. Daar was ik mega blij mee want op beide oefeningen hebben we hard geoefend om dat te verbeteren. De daarop volgende oefening mislukte compleet en kregen we ook terecht een drie. Het geweldige gevoel van het zweven op de diagonaal van even daarvoor, neemt die drie niemand meer van mij af!”

Champagne en wortels

Nu ze Lichte Tour-startgerechtigd is kan ze op zoek naar een slipjas. “Ik heb er nog geen. Dit wordt de eerste keer in mijn leven dus dat wordt shoppen. Ons debuut heb ik nog niet gepland, want dat is wel een niveau dat je niet meer voor de lol en op de gok kan gaan. Nu maken de lage cijfers me eigenlijk niet uit, omdat ik zo kan genieten van alles wat wél lukt. Ik wil wel wat serieuzer worden en zorgen dat ik die lage cijfers ook ga verbeteren. Al blijf ik zeggen, de plezier die je samen hebt is het allerbelangrijkste en het blijven realiseren dat we met een dier werken, en zijn of haar welzijn prioriteit nummer één is moeten we altijd in ons hoofd herhalen. Voor nu, champagne en wortels!”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Britt Dekker