Afbeelding
martijn van Gelder _StudioISA*

Britt en Juvat: “Nieuwe uitdagingen in film Silverstar!”

Achtergrond

Whitestar was een groot succes en is bijna de hele wereld overgegaan. Britt Dekker is dan ook druk bezig geweest met de vervolgfilm Silverstar. Deze is sinds 15 december in de bioscoop te zien met Britt Dekker als Megan en Juvat Westendorp als Ben. Hoefslag sprak met ze over de nieuwe film en de kunst van het leren paardrijden en acteren in een korte tijd. “Ik verwacht dat deze film nog succesvoller wordt en ik ben er ontzettend trots op”, vertelt Britt enthousiast.

Advertisement

Nieuwe uitdaging

Juvat vindt het ontzettend gaaf dat hij was gevraagd te spelen in de film Silverstar. “Ik ga een uitdaging zeker niet uit de weg. Ik vind het wel cool om iets nieuws te leren en zag het meteen voor me”, vertelt hij. Hij heeft dan vroeger ook veel westernfilms gekeken en heeft stiekem altijd wel willen rijden. “Dat leek me toch zo gaaf en als Britt Dekker je dan zoiets vraagt, dan zeg je natuurlijk geen nee”, volgens Juvat. “Juvat en ik hadden meteen een klik op de set, omdat we dezelfde humor hebben en de liefde voor paarden delen”, voegt Britt toe. Juvat moest leren paardrijden en Britt moest leren acteren. Ze vinden het dan ook heel tof dat het een groot leerproces was, waarbij ze elkaar konden ondersteunen en aanvullen.


Rijlessen

Juvat was meteen verkocht bij de eerste rijles en wilde graag een band opbouwen met de paarden. “Ik ben er heel open in gaan staan. Er relaxt op gaan zitten en ik heb ook heel veel met de paarden gepraat”, zegt hij. Er ging een nieuwe wereld voor hem open. Britt is wezen kijken bij Juvat na enkele lessen. “Ik verbaasde mij dat hij toen al rond galoppeerde en het zo goed deed. Hij heeft ook alle scenes met galop zelf gedaan”, vertelt ze enthousiast. Ze gaat verder: “Hij bleef gewoon zo rustig op het paard zitten met alle enge dingen. Tijdens de scene met de politieauto’s had ik zelf angst. Juvat ging mij geruststellen in plaats van anders om”, lacht ze.

Acteren

Britt is meer in deze film te zien dan in Whitestar, maar hoe is het om als niet acteur tussen alle acteurs te spelen? “Je hebt dan wel het gevoel dat je de loser van de club bent”, beaamt Britt. Ze heeft vooraf natuurlijk lessen gevolgd. “Ik leerde de dingen die Juvat in het begin al heeft geleerd. Je begrijpt elkaar dan wel goed”, zegt ze. Juvat is uitgelaten over haar prestaties. “Ze heeft het zo goed gedaan. Alle tips die we kregen, nam ze gewoon op als een spons.” Daarnaast vond Juvat het acteerwerk zelf ook leuk. Er kwam iets moois en groots bij kijken: de paarden. “Alles moet wel kloppen. Ik wist eerst niet hoe ik een paard moest opzadelen en het was heel erg leuk om mij daarin te verdiepen”, vertelt hij.

Brandscène

De brandscène is voor zowel Britt als Juvat de meest vette scène in de film. “Ik was heel trots op hoe de filmpaarden hiervoor zijn getraind en opgeleid. Die paarden speelden het zo goed met hoe ze naar buiten galoppeerden tijdens de brand. Ze vonden daarna ook heel snel hun rust weer”, vertelt Britt. Niet alleen de paarden laten het echt lijken, maar ook een ongelukje op de set met Juvat maakte het nog beter. “De brandscène was wel heftig. Ik moest Megan (Britt) tegenhouden om de stallen in te gaan, want zij wil natuurlijk de paarden redden. Ik rende het hoekje om en ging kneiterhard onderuit”, lacht Juvat. “Hij lag daar op de grond en zijn hele knie zat onder het bloed. Hier gebeurt wel echt heftige shit denk je dan”, reageert Britt meteen.


Waarom moeten we kijken?

“Ik denk dat je blij verrast wordt met alle elementen die erin zitten. Fantastische stunts, een goede verhaallijn met drama en humor. Het is een diverse, leuke feelgoodfilm voor iedereen. Het is visueel heel aantrekkelijk en het is cinematografisch ook echt heel interessant”, vertelt Juvat. Britt haar boodschap: “Whitestar was echt een kinderfilm, maar Silverstar hebben we wel geüpgraded naar een bredere doelgroep. Het spreekt tot de verbeelding en het mooie aan ons verhaallijntje is dat het voor oudere paardenmeiden leuk is om weer terug te blikken op hun eigen paardentijd.”

Een vervolg?

Juvat heeft afspraken om meer lessen te volgen en wil zeker in het paardenwereldje actief blijven. Misschien zelfs nog wel een eigen paard. “Ik heb al van alles gegoogeld over de kosten van een eigen paard, maar misschien is dat nog net een stapje te ver.” Hij hoopt dan ook op een vervolg, zodat hij dan zelf alle stunts kan uitvoeren. Britt: “Ik mag er nog niet te veel over zeggen, maar er lopen gespreken voor film nummer drie. Daarbij gaat het verhaallijntje van Juvat (Ben) en mij (Megan) door en gaan we naar een Texas achtige plek. We willen dan natuurlijk nóg meer.”

Bekijk hier de trailer van de film vol paardenpassie.

Bron: De Hoefslag

Foto’s: Martijn van Gelder, Silverstar

Afbeelding
Afbeelding