Marieke van der Putten en Tørveslettens Titanium RS2
Marieke van der Putten en Tørveslettens Titanium RS2 Digishots

Subtop | Marieke van der Putten: “Hij blinkt uit in de piaffe en passage”

Dressuur

Marieke van der Putten schreef de Grand Prix ruimschoots op haar naam met Tørveslettens Titanium RS2 (v. Totilas) op de kadervormings wedstrijd in Velsen-Zuid. De proef leverde 73,52% op, een dikke kader score.

Advertisement

Foutloos

“Ik was heel erg tevreden. Dit was pas onze derde Grand Prix en het wordt iedere keer wat gemakkelijker. Ik voel dat ik nog veel over heb om te verbeteren. Ik kan al wel heel makkelijk foutloos de proef doorrijden. Dat is een heel groot pluspunt van hem”, vertelt Marieke.

Achten

“Over het algemeen krijgt hij voor de hele proef wel steady punten. Hij blinkt in de piaffe en passage wel echt uit. Voor de laatste lijn kregen we alleen maar achten. Ik voel dat als straks wat meer ervaring heeft en ik er meer aan kan gaan rijden, het nog beter kan worden. Als ik straks nog iets gedurfder kan rijden kan de score ook nog wel omhoog. We zijn nog niet super lang een combinatie en hij heeft weinig wedstrijdervaring. We leren elkaar steeds beter kennen op wedstrijd en het gaat steeds beter.”

Plezier

Ze vervolgt “Tito (stalnaam, red.) is een heel slim en fanatiek paard. Het is heel erg leuk om hem te rijden. Hij is super blij en vindt het echt leuk om te werken. Ik denk dat dat super belangrijk is om te voelen. Ik merk echt dat hij er heel veel plezier in heeft. Half oktober gaan we weer starten op de kaderwedstrijd in Schijndel. Daar ga ik nu rustig met hem naar toe werken. We hebben vrij weinig wedstrijden gereden dit jaar en alle paarden gaan nu weer een beetje mee.”

Jameson RS2

“Met Jameson RS2 vind ik het belangrijk om kleinere wedstrijdjes mee te pakken. Het WK was iets een teleurstelling maar ik wist ook dat dat kon gebeuren. Ik ben blij dat hij daarna in het ZZ-licht 80% bij elkaar liep. Hij heeft extreem veel kwaliteit en het is een heel bijzonder gevoel om hem te rijden. Ik denk dat ik hem nu nog een paar keer ZZ-Licht start en aan het einde van het jaar ZZ-Zwaar. Volgend jaar werken we door naar de Lichte Tour. Hij is er in principe wel klaar voor maar ik wil dat hij het mentaal ook bij kan houden. Kwaliteit heeft hij en het is voor hem nu beter om wat kleinere wedstrijden te rijden op een iets lager niveau”, vertelt de amazone.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Digishots