Lisanne Zoutendijk & Vapiano
Lisanne Zoutendijk & Vapiano

Subtop | Lisanne Zoutendijk: “Ik denk dat hij ver kan komen”

Dressuur

Lisanne Zoutendijk debuteerde afgelopen weekend in het ZZ-Zwaar met de Vivaldi-zoon Vapiano. Beide proeven in Nieuwe-Wetering werden beloond met twee eerste prijzen en 62%.

Advertisement

Combinatie

“Ik was echt heel erg blij. Eigenlijk ben ik altijd blij als ik met hem werk. Vapiano is een super fijn paard en hij is mega werkwillig”, vertelt Lisanne. “We hebben hem vorig jaar zomer gekocht en we vormen nu echt wel een combinatie. Ik zeg, op naar meer!”

Hoogtepunten

Ze vervolgt “Alles moet nog een beetje meer bevestigd worden. Ik denk wel dat hij echt ver gaat komen. De pirouettes kan hij heel erg goed en in de eerste proef kon ik ze fijn doorrijden. In de tweede proef raakte hij nog iets balans kwijt. Hij vond het ook best spannend weer de eerste keer binnen. De zijgangen zijn op dit moment wel een van de hoogtepunten. Vooral de appuyementen liggen hem erg goed.”

Lichte Tour

Ook de juryleden waren gecharmeerd van de combinatie. “Ze schreven dat ze hem een goed paard worden. Het geheel mag nog wat meer afgestemd worden maar je moet ergens beginnen. Ik wil hem deze winter in het ZZ-Zwaar blijven rijden en volgend jaar de overstap maken naar de Lichte Tour. Hij doet altijd zijn best en wilt graag leren. Hij komt uit Zweden en hij kende wel wat oefeningen maar het was nog niet bevestigd. Afgelopen jaar hebben we dat gefinetuned en ik heb hem tussendoor een keer Z2 en ZZ-L gestart. Nu dacht ik, we gaan het proberen in het ZZ-Zwaar.”

Eigen fok

De dagen van Lisanne bestaan voornamelijk uit paardrijden en lesgeven. “Ik heb nu drie driejarigen staan die we zelf gefokt hebben. Twee daarvan komen uit mijn Lichte Tour-merrie Davina. Helaas moesten we haar dit jaar in laten slapen wegens hoefbevangenheid. Gelukkig hebben we twee hele mooie nakomelingen van haar. Ik vind het ook echt leuk om jonge paarden te rijden. Meestal rij ik op oudere paarden maar het opleiden van jonge paarden ligt mij ook. Daarnaast heb ik een Johnson merrie die ik nu ZZ-L start en die kan volgend jaar ook mee naar de Lichte Tour. Mijn U25-paard Ringo Star is inmiddels achttien jaar maar ook hij houdt het nog goed vol.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Lisanne Zoutendijk