Lucie Louws en Evito
Lucie Louws en Evito DigiShots

Subtop | Lucie Louws: “Ik hoop weer internationaal te gaan rijden”

Dressuur

Lucie Louws en haar opvallende Evito (v. Sir Oldenburg) werden afgelopen weekend vijfde op de K&U wedstrijd in Velsen-Zuid. Hun Grand Prix-proef werd beloond met 67,39%.

Advertisement

Goed gevoel

Lucie vertelt “We hebben een hele lang tijd, net zoals iedereen, niet kunnen rijden. Tegen de tijd dat het wel weer kon kreeg hij een lichte blessure. Nu konden we weer van start, maar ik merkte wel dat we echt weer even in moesten komen. Ik weet nu waar we aan moeten werken en ik had er een goed gevoel over. Het kan natuurlijk altijd beter. Hij voelde iets minder fris aan dat ik gewend was.”

Internationaal

De juryleden schreven ‘Leuk paard, fijn voorgesteld, mooie combinatie en mooie laatste lijn. “De zigzag in galop ging heel fijn en de pirouettes waren ook prima. Het was over het algemeen een nette proef. De piaffes waren met iets minder afdruk, normaal gesproken is dat beter. In oktober starten we op de K&U wedstrijd in Schijndel. Ik hoop daarna ook weer internationaal te kunnen starten met hem. Het zit wel in de planning om hem vaker te starten. Ik vind het op een internationale wedstrijd altijd erg leuk om de Kür te rijden, dat geeft altijd net iets extra’s. Ook ben ik dol op onze Kür muziek”, vertelt de amazone.

Bosrit

Ze vervolgt “In de corona tijd hebben we thuis lekker doorgetraind. Ik rij hem vijf dagen per week en hij gaat iedere dag lekker naar buiten. We maken regelmatig en bosrit en stappen vaak lekker buiten uit. Het was heel erg leuk om weer op wedstrijd te zijn, ook dat ga je toch wel missen. Ik ben meer van het trainen dan wedstrijden rijden maar met een paard als Evito moet je toch ook wel weer op pad. Je leert er toch heel veel van en het is ook leuk om je mede wedstrijdruiters weer eens te spreken.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Digishots