Lieke van Dommelen en Esprit
Lieke van Dommelen en Esprit

Subtop | Lieke van Dommelen: “Ik had het niet aan zien komen”

Dressuur

Lieke van Dommelen won met haar Esprit (v. Zizi Top) afgelopen weekend  de Intermédiaire I met 71,618%.

Advertisement

Niet verwacht

“Ik was er zelf ook van onder de indruk”, steekt de amazone van wal. “Ik had het niet aan zien komen. Het was een fijne proef maar dat de score zo hoog uit zou vallen had ik zeker niet verwacht. Voor de dubbeltellende onderdelen kregen we hoge punten, dus dat tikt wel lekker door. De draftour ligt haar nu het best en we kregen achten voor de appuyementen, uitgestrekte draf en schouderbinnenwaarts op de middenlijn. De pirouettes en series in galop leverde ook goede punten op.”

Derde start

Het was de derde keer in de Intermediaire I voor de combinatie. “Anderhalf jaar geleden zijn we voor het eerst gestart. Het was toen niet gepland en we kwamen met 62% de ring uit, waar ik toen heel erg blij mee was. Twee weken geleden zijn we in de Peelbergen gestart en daar werden we vierde met 66%. Eigenlijk was het 68% maar ik reed verkeerd”, lacht ze.

Zware Tour

“We zijn thuis bezig met de oefeningen uit de Intermediaire II, maar die vinden we beide nog wel moeilijk. Spelenderwijs zijn we de oefeningen aan het oppakken en het zou wel heel gaaf zijn om dat laatste stapje te maken. Dit jaar zijn er geen speciale wedstrijden meer. We gaan hard doortrainen en zo nu en dan nemen we een wedstrijd mee. We trainen bij Margo Timmermans en dat bevalt heel goed. Regelmatig stond de bak vol attributen voor de Working Equitation en in het begin vond ik dat nog wel eens lastig. Ik dacht ik kom hier om ontspannen te lessen en ik had mijn handen vol aan Esprit. Nu stap ik zo de bak, we hebben er ook veel van geleerd”, vertelt Lieke.

Alles zelf gedaan

Lieke kocht Esprit toen ze drie jaar oud was en heeft haar zelf opgeleid naar dit niveau. “Ik heb alles zelf gedaan en met haar doorlopen. Dat maakt het extra leuk om zo’n score te rijden. We doen het toch maar samen!”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Lieke van Dommelen