Gerdine Maree en Holiday
Gerdine Maree en Holiday Digishots

Subtop | Gerdine Maree over Grand Prix-debuut: “Het zat al wel even in het vat”

Dressuur

Gerdine Maree maakte afgelopen zaterdag haar debuut in de Grand Prix met Holiday (v. GLOCK’s Dream Boy). De jonge paarden specialist wist de hoogste score te noteren met 70,217% in De Meern.

Advertisement

Vertrouwen

“Het zat al wel even in het vat”, bekend de amazone. “Maar ik ben zo’n amazone die denkt het moet beter en nog beter. Zeker als je voelt dat er nog heel veel in zit, dat ik dacht laten we nog maar even wachten. Maar mijn trainer zei ‘start nou maar. Je moet in de proef handig worden en je paard ook, dat moet groeien’. Dat was voor mij het teken dat het kon. Ik heb veel vertrouwen in de mensen om me heen. We zijn op vreemd terrein een wedstrijd ga nabootsen en dat ging zo goed dat we naar De Meern zijn getogen. Met dit als resultaat.”

Snel schakelen

Ze vervolgt “Ik had wat gezonde spanning. Je moet gefocust zijn en voor 300% geconcentreerd. Dat geef ik mijn leerlingen ook altijd mee. In de Grand Prix komen de onderdelen best snel achter elkaar. Dat is heel snel schakelen, van het een naar het ander. Bij een wat ouder paard weet je waar de moeilijkste punten zitten en daar moet je extra gefocust op zijn. Het liep nu allemaal en ik denk dat het redelijk goed gelukt is.”

Hoge cijfers

De hoogtepunten van het paard zijn de piaffe, passage en de uitgestrekte draf. “Daar kregen we achten en negens voor. De eners waren ook mooi en daar kregen we ook hoge cijfers voor. Holiday is een ontzettend ijverig paard die nooit moe is. Hij moet het zichzelf leren gunnen om in de proef ook een keer diep adem te halen. Daar ligt onze opdracht, om dat nog verder te bewerkstelligen. Hij heeft de kracht in zich en ik hoef nooit bang te zijn dat hij het einde van de proef niet haalt.”

Wedstrijdritme

“Deze winter gaan we proberen wat meer wedstrijdritme op te doen in de Grand Prix. Ik hoop de scores te verbeteren maar het paard is pas negen jaar oud. We bekijken het per keer en kijken wat er in onze mogelijkheden zit”, vertelt Gerdine.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots