Joanne Neidhöfer en Pearcy's Popeye
Joanne Neidhöfer en Pearcy's Popeye Fleur van der Berg fotografie

Subtop | Joanne Neidhöfer debuteert met pony in ZZ-Zwaar: “Het ging boven verwachting goed”

Dressuur

Joanne Neidhöfer debuteerde met haar pony Pearcy’s Popeye (v. FS Pearcy Pearson) in het ZZ-Zwaar tijdens de subtop wedstrijd in Sneek. De proeven van de combinatie werd gewaardeerd met 65,5 en 65,71% en twee oranje linten.

Advertisement

Eerste keer

“Het was voor mij en Popeye de eerste keer in het ZZ-Zwaar. De pirouettes zijn nog niet heel goed bevestigd. Thuis gaat dat natuurlijk altijd beter dan op wedstrijd en daar beginnen we het een beetje onder de knie te krijgen. Het was niet perfect, maar het gaat zeker vooruit. Het drafgedeelte ging heel erg goed, dat kon ik nu wel goed laten zien. In de wissels zaten nog wat foutjes, maar ik had ook iets te lang losgereden. Een ZZ-Zwaar-proef vind ik best wel zwaar. We gaan nu weer op pad en dan ga ik iets korter losrijden”, vertelt de vijftienjarige Joanne enthousiast.

Leuke combinatie

Ze vervolgt “Ik vond het wel echt heel cool om een subtop wedstrijd te rijden. Het was een kleinschalige wedstrijd, maar ik ga ook nog wat grotere wedstrijden rijden. Hopelijk kunnen we dan ook laten zien wat we kunnen. Ik vond het nog wel even spannend hoe subtop juryleden naar een pony zouden kijken. Dit was boven verwachting goed gegaan en het viel hartstikke mee. Ze schreven super leuke combinatie en de dingetjes waar ik aan moet werken.”

Wedstrijden

“We hebben nog een paar leuke wedstrijden op de planning staan. Dan moet ik even kijken hoe ver ik met de punten ben. Als we die hebben dan neem ik even een tussenstop om door te trainen voor de volgende klasse. Daar zijn we nu ook al mee bezig, maar dan gaan we even niet op wedstrijd. In december zijn er twee leuke wedstrijden, die wil ik graag meerijden. Ik zou ook heel graag meedoen aan de meerdaagse in Tolbert begin volgend jaar.”

Overstap

De amazone kocht de pony vier jaar geleden en begon in het M1 dressuur. “In het Z1 reden we op het NK en daarna zijn we overgegaan naar de Z2 pony’s. We hebben ook internationaal veel wedstrijden gereden. Ik wilde graag nog wat meer uitdaging en heb de overstap gemaakt naar de paarden. Enkele weken geleden hebben we de ponytijd goed afgesloten op de kadervormingswedstrijd in Velsen-Zuid. Mijn doel is de slipjas en als het zo doorgaat kan dat misschien al heel binnenkort al”, vertelt Joanne.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Fleur van der Berg fotografie