Anouk Ivits en Iris
Anouk Ivits en Iris Foto4U

Subtop | Anouk Ivits: “Ik had het niet verwacht om te winnen”

Dressuur

Anouk Ivits wist vandaag de Lichte Tour-rubriek op haar naam te schrijven op de K&U wedstrijd in Schijndel. Ze reed haar Iris (v. Lord Leatherdale) naar 68,60% in de Roelofsen Horse Trucks Competitie.

Advertisement

Foutloos

“Vorige week wonnen we Geldrop Hippique en toen ik deze startlijst zag dacht ik wel even “ojee”. Er stonden veel Grand Prix-amazones tussen en dan kon het nog weleens moeilijk worden om ook hier te winnen. De proef vond ik iets minder fijn dan vorige week in Geldrop, maar we maakten geen fouten. Dat is natuurlijk ook altijd erg fijn, om foutloos te kunnen rijden. Ik had het van te voren niet verwacht om te winnen en dan is het extra leuk”, vertelt Anouk.

Meer kracht

Ze vervolgt “Op de drafonderdelen scoort ze altijd wel goed. De schouderbinnenwaarts en appuyementen zijn wel een van de hoogtepunten. Vorige week vond ik haar iets fijner aan elkaar. Ze scoort altijd op de gedragenheid en de harmonie. De hoofdjury had ons ook op het NK gejureerd en vertelde na afloop dat ze veel verbeterd was en kracht had ontwikkeld.”

Internationaal

De juryleden schreven: ‘mooie correcte proef, fijne combinatie en mooi beeld’. Anouk vertelt “Dit was een kadervormingswedstrijd en we moeten nog één score halen om internationaal te mogen starten. We gaan de komende tijd rustig doortrainen en in de les wil ik beginnen met de éners. We zijn al twee keer gestart in de Intermediaire I met scores van 71% en 72%. Deze zondag rijden we nog een keer in Schijndel, maar dan dan de Intermediaire I. Ik wil het een beetje afwisselen en kijken hoe dat gaat. Thuis doet ze de piaffe en passage ook al heel erg goed. Volgende maandag rijden we de selectie voor Jumping Amsterdam. Ik hoop dat ik die wedstrijd ook kan winnen”, besluit de amazone gedreven. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Foto4U