Isabella Karajkovic en Wert's Snowflake
Isabella Karajkovic en Wert's Snowflake

Isabella Karajkovic: “Bijzonder om meteen zo’n score te rijden”

Dressuur

Isabella Karajkovic ging met haar pony Wert’s Snowflake (v. Casino Royale K WE) voor het eerst van start op een internationale wedstrijd. Ze wonnen de preliminary test met 76% bij de Children tijdens CDI Le Mans.

Advertisement

Debuut

“Ik ben er zo blij mee. Na de proef was ik echt onwijs trots op Snow”, vertelt de twaalfjarige Isabella enthousiast. “Het is ons internationale debuut en dan is het heel bijzonder om meteen zo’n score te rijden. We hebben er hard voor gewerkt en het is super gaaf dat het hier ook meteen lukte.”

Hoefijzer

“Het reizen ging heel erg goed, ze was rustig en relaxed. Ze deed het echt perfect. De eerste avond hebben we lekker gestapt en geknuffeld. De dag erna mochten we vijftien minuten in de hoofdbaan rijden. We hadden wel wat pech, want na vijf minuten lag er een ijzer af. Gelukkig was er een hoefsmid aanwezig en die had het ijzer er binnen vijf minuten weer onder. Daar ben ik hem heel erg dankbaar voor, want daarna kon ik nog even trainen”, vertelt ze.

Hoogtepunten

Ze vervolgt “Van te voren was ik wel zenuwachtig, maar ik heb hele goede oefeningen gekregen van Sanne Beijerman. Daar ben ik hard mee aan het werk gegaan en daardoor was ik veel minder zenuwachtig. Dat zag de jury ook, ze schreven dat het een relaxed beeld was. Het was een hele constante proef, waarbij de uitgestrekte gangen wel echt hoogtepunten zijn. We kregen een acht voor het ‘door een s van hand veranderen’, een oefening die dubbel telt.”

“Morgen rijden we de teamtest en overmorgen de individuele proef. Het is hier heel gezellig met het Nederlandse kamp, maar ik focus me wel op Snow”, vertelt ze lachend.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Isabella Karajkovic