Devenda Dijkstra - Hero
Longines FEI Dressage European Championships 2021
© DigiShots
Devenda Dijkstra - Hero Longines FEI Dressage European Championships 2021 © DigiShots DigiShots

Subtop | Devenda Dijkstra: “Het was niet de bedoeling om nog U25 te rijden”

Dressuur

Devenda Dijkstra schreef vandaag met 69,872% de Roelofsen Horse Trucks Competitie in de U25 op haar naam. De wedstrijd werd verreden op de K&U in Schijndel. Ze zat in het zadel van haar eigen Hero (v. Johnson). 

Advertisement

Competitie

“Ik wilde eigenlijk geen U25 meer rijden, maar toen ik zag dat het een wedstrijd was van de Roelofsen Horse Trucks Competitie, heb ik me toch ingeschreven”, vertelt Devenda. “Ik was van plan om een poosje thuis te blijven om door te oefenen voor de senioren Grand Prix, maar toen zag ik dat ik al twee keer eerder had meegedaan aan de competitie. Er zijn hele leuke prijzen te winnen en ik moest nog één wedstrijd rijden om aan de finale mee te mogen doen. Schijndel is voor ons heel dichtbij en zondag gaan we kür rijden, daar heb ik het meeste zin in.”

Senioren

Ze vervolgt “Na de kür en eventuele finale van de competitie ga ik wel echt verder kijken naar de Grand Prix. Ik heb nog niks gepland omdat ik nog even wil oefenen. Het lijkt me wel heel cool om met mijn eerste paard in drie jaar tijd van de B naar de Grand Prix te aan. Dat laatste stukje afmaken lijkt me echt gaaf. Twee jaar geleden dacht ik het is leuk om Z2 te rijden, dat werd daarna subtop, gevolg door de slipjas. Ik ben de hele tijd onze doelen aan het verleggen.”

Ervaring

“Ik merkte dat ik vandaag toch even uit mijn wedstrijdritme was. Ik ben dan of te gemakkelijk of ik verstijf in de proef. Ik moet kilometers blijven maken om zelf scherp te blijven. De piaffe en passage gingen heel erg goed, dat vind ik ook het leukste om met hem te doen. Ik zette alleen de éners veel te laat in, ik was al halverwege de diagonaal toen ik ermee begon. Er zaten nog wel wat slordige dingetjes in, maar ik heb wel fijn kunnen rijden. De pirouettes gingen beter dan normaal, alleen het uitrijden kan ik dan weer beter doen. Dat is dan nog een stukje ervaring wat ik mis”, vertelt de ambitieuze amazone.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots