Dana van Lierop en Johnny Cash
Dana van Lierop en Johnny Cash Elise Bas

Subtop | Dana van Lierop: “Johnny Cash is de koning van stal”

Dressuur

Dana van Lierop wist met Johnny Cash (v. Tsjalle 454) kampioen te worden in de Lichte Tour op het K&PP kampioenschap voor Friese paarden. De proef werd gewaardeerd met 72,5. Tijdens de kür op muziek op de tweede dag wist de combinatie de hoogste dagscore te noteren met 75,125%.

Advertisement

Genoten

“Het was voor mij ook de eerste keer een kampioenschap tussen alleen maar Friezen. Het was een hele gemoedelijke wedstrijd en ik heb er echt van genoten. Het was een fantastisch weekend met alleen maar aardige mensen. Hij liep weer als een vlindertje, ik heb echt fijn gereden. Dat is ook echt wel Johnny zijn kenmerk. Op de tweede dag was hij een beetje moe maar hij bleef eraan trekken. Bij een jury had ik bijna 79%, die was er echt heel erg over te spreken”, vertelt de amazone.

Grand Prix

Ze vervolgt “Het zijn hoge scores en daar ben ik echt wel blij mee. Johnny is bijna Grand Prix klaar, nog een paar eners meer en dan is hij er. Hij is ontzettend slim en talentvol waardoor hij het heel makkelijk oppakt. Daarnaast is hij altijd vrolijk en het is onwijs gezellig met hem. Het is echt een droompaard en misschien is hij wel een van mijn fijnste wedstrijdpaarden. Als hij van de vrachtwagen komt kijkt hij even om zich heen maar hij blijft wel bij me. Hij is gefocust en wil zo graag zijn werk voor me doen. Ik vind het echt een fantastisch paard.”

Koning van stal

“Ik zou hem graag nog in de Grand Prix willen starten en zolang hij er staat kan ik er alleen maar van genieten. Ik heb nu vijf paarden van Ted (Kop Jansen) op stal. Maar dat zijn voornamelijk jonge paarden maar ontzettend getalenteerd. Ted heeft daar echt wel oog voor en daar heb ik echt respect voor. Als hij een paard koopt is het eigenlijk altijd een heel goed paard. Johnny is de koning van stal en het is een heerlijk beest”, is Dana enthousiast.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Elise Bas