Afbeelding

Subtop | Seth Boschman: “Ik kan niet wachten!”

Dressuur

Seth Boschman won zaterdagmiddag in De Meern de Lichte Tour met zijn Flora de Mariposa RS2 (v. Fürstenball). De proef werd gewaardeerd met 72,426%, wat ook een startbewijs voor Jumping Amsterdam opleverde.

Advertisement

Populair

“Ik ben super blij dat ik heb gewonnen. Er doen er natuurlijk zoveel mee, dit keer maar liefst 32. De selecties zijn super populair en dat ik een ticket te pakken heb is echt heel gaaf”, reageert Seth enthousiast. 

Zeer tevreden

“Ze liep echt een goede proef. Na mijn rit was ik al super blij met haar en als de punten er dan ook nog naar zijn is dat fantastisch. Het maakt het feestje alleen maar nog completer. Ze stond er echt mooi aan en was de gehele proef mooi gesloten. Daar heb ik in de training op geoefend en dat kon ik nu mooi terug laten komen in de proef. Ik kan alleen maar zeer tevreden zijn.”

Vloeiende proef

Hij vervolgt “Er zit altijd wel wat rek in en dat is bij Flora ook. Het was voor nu echt een mooie proef met een heel mooi beeld. Ze heeft drie hele goede basisgangen. Ik kon het nu mooier afwerken, ze kwam na het uitstrekken heel mooi terug. Daardoor kon ik haar mooi openen op de korte zijde, het was een hele vloeiende proef. Ik voel wel dat er echt nog veel meer in zit maar voor nu ben ik erg blij.”

Eerste keer

“Ik blijf haar nu wel starten tot aan Jumping Amsterdam om routine te houden. Dat de paarden vorig jaar geen wedstrijden hebben gelopen heeft toch wel wat met ze gedaan. Ik zou haar graag deze winter nog een keer internationaal starten in de Lichte Tour, maar dat is vaak wat lastiger. Ze is op wedstrijd niet heel anders dan thuis, maar het scheelt wel als ze routine houden”, vertelt hij. Het is de eerste keer voor Seth dat hij op Jumping Amsterdam gaat rijden. “Jumping Amsterdam is waanzinnig en ik denk dat het super gaaf is om daar te rijden. Twee jaar geleden waren we er met Marieke (van der Putten, red.) en toen dacht ik ‘hier wil ik ook ooit nog eens rijden’. Het is wel grappig dat het nu gaat gebeuren. Ze leert er heel veel van om in die ambiance te rijden en ik kan niet wachten!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Robin van Lierop