Liselotte Rootveld & Gentle-Wish
Liselotte Rootveld & Gentle-Wish

Subtop | Liselotte Rootveld: “Ze was veel scherper”

Dressuur

Liselotte Rootveld schreef tijdens haar tweede ZZ-Zwaar wedstrijd beide proeven op haar naam in Varsseveld. Ze reed haar zelf opgeleide Gentle-Wish (v. Belissimo) naar 68,857% en 63,929%.

Advertisement

Scherper

“Begin augustus hebben we ons debuut gemaakt in het ZZ-Zwaar waar we derde en eerste werden. Ik had toen alleen veel te lang losgereden. Ik ben best wel perfectionistisch en wil graag alles nog een keer doorrijden tijdens het losrijden. In Varsseveld heb ik veel minder lang losgereden en dat wierp zijn vruchten af. Ze was veel scherper en fijner te rijden. Ik heb echt heel erg lekker gereden”, vertelt Liselotte enthousiast.

Galoptour

De combinatie kreeg hoge punten voor de pirouettes. “Haar galoptour is heel erg goed. Ook voor de draf kregen we hoge punten. De ene serie was heel erg mooi maar in de andere serie zat één wissel die wat scheef was. Er zit zeker nog veel verbetering in. Ik wil graag nog een aantal keer ZZ-Zwaar starten. Soms is dat nog wat lastig te organiseren als moeder van twee jonge dochters. Gelukkig wonen we samen met mijn zusje en haar gezin en mijn vader op een landgoed. Als we gaan rijden passen we op elkaars kinderen.”

Begeleiding 

“Het doel is wel om een paar keer boven de 67% te rijden. Het NK zou me heel leuk lijken, we hebben er al veel gereden en in de subtop is dat een extra mijlpaal. De subtop wedstrijden zijn altijd wel ver weg van ons. We wonen in Winterswijk en ik les bij Inge van der Schaft. Ze was vroeger de beste vriendin van mijn moeder die helaas overleden is. Ze hielden dezelfde rijstijl aan en daar zijn mijn zusje en ik op door gegaan. Mijn zusje en ik begeleiden elkaar ook en ze is er altijd bij als ik op wedstrijd ben. We werken samen naar een proef toe en trainen de laatste dagen meer proefgerecht. Ik merk aan mijn paard dat ze dat ook prettig vind”, vertelt ze.

Veiling

De merrie werd aangekocht op de veulenveiling in Dwingelo. “Dat hebben we vaker gedaan. Deze keer had mijn vader een veulen gezien en een collega jurylid van hem. Ze zeiden tegen elkaar dat ze allebei een goede hadden gezien en daarop gingen bieden. Achteraf bleek dat ze op dezelfde aan het bieden waren. Ze bleven tegen elkaar opbieden en ik heb mijn vader wel drie keer gesmeekt om nog een bod te doen. Ik ben heel erg blij dat het gelukt is. Gentle is een super lief paard en mijn doel is het hoogst haalbare. De Grand Prix zou ik helemaal geweldig vinden maar we gaan volgend jaar eerst maar eens voor de Lichte Tour”, vertelt Liselotte.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Liselotte Rootveld