Jeanine Nieuwenhuis - Joop ! TC
VSN Finale  2017
© DigiShots
Jeanine Nieuwenhuis - Joop ! TC VSN Finale 2017 © DigiShots DigiShots

Jeanine Nieuwenhuis: “Joop TC is een heel getalenteerd paard”

Algemeen

Jeanine Nieuwenhuis heeft haar eigen merrie Krezip (v.Winningmood) verkocht en de stal is ook al opgevuld. De KWPN-hengst Joop TC (v.Ravel) is terug op stal bij de Zeeuwse amazone. Over drie maanden verhuisd ze naar haar eigen dressuurstal in Kamperland.

Advertisement

Indonesië

Jeanine kocht de merrie Krezip twee jaar geleden samen met haar oom en tante en haar ouders. “Toen we het avontuur met Krezip aangingen kende ze nog helemaal niks. Ondertussen waren alle oefeningen van het Z bevestigd. Ze is een super lieve merrie en ik dacht dit is wel een goed moment om haar te verkopen. Via via kwam deze klant op mijn pad en is ze vertrokken naar Indonesië. Het was een heel mooi avontuur en voor mij komt het nu ook heel goed uit.”

Leerpaard

“Ze is vertrokken als leerpaard en is bedoeld voor een 15-jarig meisje. Daar is ze ook wel super geschikt voor. Ze is mega braaf en wat ik er van gezien heb is het een hele mooie professionele stal. We hebben met zijn allen veel plezier van haar gehad en ik ben heel blij dat het zo is gegaan”, vertelt Jeanine.

74%

De stal is ook weer opgevuld. Jeanine heeft de KWPN-hengst Joop TC te rijden gekregen. “Ik ben super blij dat ik hem weer mag rijden. Toen hij drie jaar oud was heb ik hem ook even gereden en toen was het al een super getalenteerd paard en dat is hij nog steeds. Ik heb hem altijd wel gevolgd bij Dinja (van Liere, red.). Dat hij zo weer op mijn pad komt vind ik echt heel gaaf en daar ben ik Tim Coomans en Lennard Bos ook heel dankbaar voor. Ik heb hem in het ZZ-Licht gestart en daar liep hij 74% bij elkaar. Hij kent wel de hengstencompetitie en de Subli Cup maar dat is wel wat anders dan een ZZ-Licht proef. Dat zijn toch wat apartere lijntjes en daar geven we hem nu rustig de tijd voor.”

Just for You

“Hij deed het super goed. In overleg met Tim en Lennard ga ik rustig kijken wanneer hij mee gaat in de Lichte Tour. Hij heeft alles in zich om een heel goed Grand Prix-paard te worden, dat weet ik zeker. Ik ben mega enthousiast over hem”, vertelt ze lachend. De amazone begint op 1 januari 2022 voor zichzelf en heeft nog drie drukke maanden voor de boeg. “Het is nog heel erg druk maar dat is ook leuk. Ik heb de KWPN-hengst Just for You ook gestart in het ZZ-Licht. Met hem heb ik een beetje dezelfde planning als met Joop. Hij heeft mega veel aanleg voor de piaffe en passage en ik leid hem rustig op. In mijn vrije uren ben ik heel erg druk op mijn nieuwe locatie. Alles moet nog gebouwd worden en er zit nog heel veel werk in. Ik ga daar alles zelf doen van mesten tot voeren tot rijden. Ik heb tien stallen waarvan ik hoop dat ze gevuld zijn met wedstrijdpaarden, trainingspaarden en paarden voor de handel.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots