Kelly Zuidervaart en Holland Beauty
Kelly Zuidervaart en Holland Beauty

Subtop | Kelly Zuidervaart: “Ik was apetrots”

Dressuur

Kelly Zuidervaart debuteerde afgelopen zondag in Franeker in het ZZ-Zwaar met Holland Beauty (v. Bretton Woods). Ze schreven beide proeven op hun naam met 66,5% en 65,57%.

Advertisement

Opvolger

Kelly vertelt enthousiast “Dit wordt de opvolger van Cadans M, mijn Grand Prix-paard. Ik zag hem voor het eerst toen ze net geboren was. Toen hij oud genoeg was kwam hij bij mij in training. De eigenaar is Jan Schouten en daar rij ik hem voor. Hij heeft nog niet zoveel binnen wedstrijden gelopen. Het was nog een beetje zoeken hoe ik hem het beste kon rijden. Toen ik hem iets meer naar voren ging rijden kwam hij eerder in de ontspanning. We kwamen toen meteen makkelijker de proef door. Het is een paard die veel potentie heeft voor het grote werk. Thuis is hij al Grand Prix klaar maar nu gaan we eerst nog wat meer ervaring op doen.”

Talent

De jury schreef ‘wat een fijn en talentvol paard, en wat een mooie combinatie.’ Kelly vertelt “Het is natuurlijk altijd super leuk als er wat op het protocol staat. Holland Beauty is een heel ander type dan Cadans. Hij is een grote tuiger met vier witte benen en Beauty is stoer maar ook heel elegant. Het zijn twee hele verschillende paarden maar hebben beide veel talent. Ik heb twee fijne proeven kunnen rijden. Er zaten nog een paar kleine foutjes in maar ik ben super tevreden.”

Lichte Tour

“Dit paard kan heel goed draven maar was de eerste rondjes nog iets gespannen. Na het vijfde onderdeel was de ontspanning er en was het heel goed. Hij heeft drie goede gangen en vind het sluitwerk helemaal geweldig. Ik moest nu uitkijken dat hij niet ging passageren”, vertelt de amazone lachend. “Het karakter past me heel erg goed, dat is bijna hetzelfde als bij Cadans. Ook al stormt het, of er staan alpaca’s naast de bak, ze zijn altijd braaf. Ik vind het super fijn dat ik zo op kan stappen als ik een paar dagen niet kan rijden en ze zijn braaf. Dit was de derde keer in het ZZ-Zwaar en ik wil nu overstappen naar de Prix St. Georges. Mijn doel is om eruit te halen wat er in zit, want we zijn er nog lang niet!”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Kelly Zuidervaart