Evy de Haan en Ilias van het Trichelhof
Evy de Haan en Ilias van het Trichelhof

Subtop | Evy de Haan: “Ik streef naar nog meer verbetering”

Dressuur

Evy de Haan en Ilias van het Trichelhof (v. Everdale) schreven de Intermediaire I op hun naam in Oud-Gastel. De proef werd beloond met 62,7%.

Advertisement

Ervaring

Het was de tweede start voor de combinatie in de Intermediaire I. “Ik kijk er tevreden op terug. We hadden nog wel wat foutjes in de oefeningen die hij thuis al heel goed kan maar in een proef moet het natuurlijk allemaal achter elkaar en dat kan dan nog wel eens anders uitpakken. Ilias heb ik zelf opgeleid en dat is ook het stukje wedstrijdervaring wat we allebei nog missen op dit niveau”, vertelt ze.

Goede motor

Ze vervolgt “Hij springt de series heel goed, die werden dan ook beloond met hoge cijfers. Hij heeft een hele goede galoptour maar we hadden helaas nog een foutje in het zigzag appuyement, welke natuurlijk dubbel telt. Ilias is een heel compact gebouwd paard en heeft daarbij veel aanleg voor het verzamelde werk.”

 Zware Tour

“Ik wil dit jaar nog een paar wedstrijden in de Intermediaire I meepakken om binnen dit niveau wat meer routine in de proeven te krijgen. We trainen rustig door om volgend jaar de overstap naar de zware tour te gaan maken. Ilias is een super werkwillig paard en heel fijn om iedere dag mee te werken. Door het stellen van doelen streef ik naar het hoogst haalbare en kijk ik uit naar de toekomst maar mag je ook best tevreden terugkijken waar we nu staan, aldus de amazone. 

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Foto4U