James Billington - For Friendship
© DigiShots
James Billington - For Friendship © DigiShots DigiShots

HC Kronenberg | For Friendship VDL wint klasse M

Springen

De klasse M van de Blom Hengstencompetitie in het Peelbergen Equestrian Centre kenmerkte zich door veel kwaliteit. Zes KWPN-goedgekeurde hengsten bleven in beide omlopen foutloos.

Advertisement

La Costa ES tweede

In de tienkoppige barrage zette Lennard de Boer met de fijn springende For Pleasure-zoon For Friendship VDL het winnende resultaat neer. Daarmee verwees hij de met veel vermogen springende KWPN-goedgekeurde hengst La Costa ES (v. Mosito van het Hellehof) van fokker Egbert Schep onder Gerd Jan Horsmans naar de tweede plaats. De hengst imponeerde met zijn kracht, vermogen en galop. “De beste moet winnen dus voor nu is het prima om als tweede te eindigen”, vertelt de immer gemotiveerde Horsmans. “La Costa ES is een heerlijk paard en na het WK in Lanaken is hij wel wat hoger gewend. Hij heeft daarna even rust gehad, twee weken geleden heb ik hem voor het eerst weer indoor gestart en nu pakte hij weer geweldig aan. In de laatste lijn maakte ik, achteraf gezien, net een galopsprong teveel maar deze tweede plaats is een mooi begin.”

Lambrusco

De voor het KWPN verrichtingsonderzoek aangewezen Entertainer-zoon Lambrusco sprong onder zijn fokker Pieter Keunen met een overtuigende rit naar de derde plaats. Met zijn andere troef van Stal Hendrix, de opvallend springende Lambada Shake AG (v. Aganix du Seigneur) eindigde Keunen zonder fouten als vijfde. Net achter de scherpe, voorzichtige en goed springende Lingo van de Watermolen (v. Connect) van fokker Jan Greve, onder Steven Veldhuis.

Bron: KWPN

Foto: Digishots