Thamar Zweistra - Hexagon’s Double Dutch
FEI World Cup Dressage Herning 2021
© DigiShots
Thamar Zweistra - Hexagon’s Double Dutch FEI World Cup Dressage Herning 2021 © DigiShots DigiShots

Thamar Zweistra blij met nieuw PR in kür: “Misschien wel één van onze beste ooit!”

Dressuur

Thamar Zweistra was zeer succesvol op de Wereldbekerwedstrijd in Lyon met de KWPN-hengst Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson). In de verkorte Grand Prix werd ze zevende met 72,47%. In de kür op muziek wisten ze een nieuw PR bijeen te rijden van 78,79%, waarmee ze zevende werden.

Advertisement

Concours

De amazone vertelt “Het is een heel mooi concours en ik heb echt twee hele fijne proeven gereden. Ik was echt heel erg blij. In de korte Grand Prix had ik nog een stom foutje met het aangalopperen. Verder liep het best wel makkelijk. De kür was misschien wel één van onze beste ooit.”

Verkorte Grand Prix

Thamar heeft al twee keer eerder de verkorte Grand Prix gereden. “Ja, het is een heel kort proefje”, lacht de amazone. “Met vijf minuten ben je klaar. Voor het mooie zou het stapgedeelte wat langer mogen, zodat de paarden even op adem kunnen komen. Na het aangalopperen moet je direct de zigzag in. Dat is voor veel paarden best moeilijk, ik had er nu niet zoveel last van gelukkig.”

Madrid

“Ik heb super fijn kunnen rijden in de kür, hij stond goed aan de hulpen en was mooi rustig. Ik heb gelukkig heel veel fijner kunnen rijden dan in Herning vorige week. Dat was echt even een dal voor ons. In Herning was ik helemaal niet zo blij, het was zijn eerste binnen wedstrijd. Hij was heel bang voor de andere paarden en een beetje hyper. Voor de kür had ik hem nog een keer extra losgereden en dat was het ook niet. In Lyon was het losrijden vrij groot en in de hal waar je ook je proef rijdt. Het was nu zijn tweede binnen wedstrijd en hij was al meer aan het geluid gewend. Ik wil eigenlijk heel graag naar de Wereldbekerwedstrijd Madrid met hem. Dat had ik eerst in de planning met Ich Weiss maar ik denk toch dat ik voor Double ga. Hij krijgt nu eerst even twee weken vakantie en dan weer trainen naar de volgende wedstrijd”, aldus Thamar.

Lees hier het live verslag van de Kür in Lyon terug.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots